Schmidt Hammer Lassen Architects opkøbt af amerikanske Perkins+Will

 

En af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder bliver en del af det globale arkitektfirma Perkins+Will i et strategisk partnerskab, der øger Schmidt Hammer Lassens internationale spændvidde og styrker den amerikanske arkitektvirksomheds bestræbelser inden for bæredygtighed og design.

 

Schmidt Hammer Lassen blev grundlagt i Danmark i 1986 og er kendt over hele verden for sin ikoniske og bæredygtige arkitektur indenfor især kulturbyggeri og offentlige vartegn, deriblandt Den Sorte Diamant, udvidelsen til Det Kongelige Bibliotek i København; ARoS Kunstmuseum i Aarhus; Katuaq Kulturcenter i Nuuk, Grønland; og Den Internationale Straffedomstol i Haag. Virksomheden vandt for nylig en international konkurrence om at designe verdens største bibliotek - det 115.000 m2 store Shanghai East Library - og arbejder i øjeblikket også på udviklingen af Monroe Blocks - et mixed use projekt i downtown Detroit, Michigan, virksomhedens første projekt i USA.

 

Ved at kombinere Perkins+Wills 83-årige designhistorie med Schmidt Hammer Lassens skandinaviske arkitekturtradition, vil de to virksomheder i fællesskab kunne bidrage i endnu højere grad til at sætte høje standarder for kulturel og offentlig arkitektur, ifølge Perkins+Wills CEO Phil Harrison.

 

 

 

- Det, der gør dette partnerskab så unikt, er, at Perkins+Will og Schmidt Hammer Lassen deler et fælles værdigrundlag: designkvalitet, bæredygtighed, innovation og kunderådgivning på højeste niveau, siger Harrison.

 

- Vi praktiserer også samme design etos, fordi vi tror på, at enestående arkitektur er et demokratisk forehavende og bidrager til et højere formål. Vi passer godt sammen på alle niveauer. Bjarne Hammer, stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen, tilslutter sig:

 

- Vores virksomheder har en klar fælles mission: Gennem arkitektur og design skaber vi en positiv forandring i verden og for mennesker. Vi tror begge stærkt på den transformerende og udviklende kraft i design, der imødegår nogle af de mest udfordrende sociale og miljømæssige problemer i vores tid. Og vi trives begge i en designkultur, der sætter samarbejde højt.

 

 

 

Læs også portrættet af Schmidt Hammer Lassen medstifteren John Lassen: Mennesket i centrum

 

Fælles mål

Foruden den fælles vision og målsætning har de to firmaer sammenfaldende markedsstrategier.

Perkins+Will sigter mod at udbrede sit globale talent, udvikle sin kulturprofil og styrke designporteføljen. Samtidig ønsker Schmidt Hammer Lassen at udvide til nye geografiske markeder, øge sin kundebase og integrere den nyeste viden og research i projekterne.

 

- Vi vil kendes som en arkitektvirksomhed, der både er designdrevet og kundeorienteret, og som udvikler ekstraordinære projekter med høj effektivitet og kvalitet i leverancen. Sammenlægningen med Perkins+Will gør os i stand til at opretholde denne essentielle del af vores identitet, samtidig med at vi opnår en organisatorisk styrkelse i form af support, teknologi og spændvidde, siger Schmidt Hammer Lassens CEO Bente Damgaard.

 

- Det er en fantastisk mulighed.

 

 

Perkins+Wills globale platform er også en fordel for Schmidt Hammer Lassens internationale kunder, siger Damgaard, fordi virksomheden nu får adgang til ressourcer, kompetencer og ekspertise, herunder forskning og ny viden. Dette strømliner samarbejde, letter kommunikation og sikrer projektlevering.

 

Design som fællesnævner

Sammenslutningen af Perkins+Will og Schmidt Hammer Lassen understøttes i vid udstrækning af begge virksomheders årelange tradition for - og dedikation til at skabe design i særklasse.

 

Gennem de seneste 80 år har Perkins+Wills projekter været kendetegnet ved æstetisk og gennemtænkt design; eksempelvis det omdannede Rush University Medical Center i Chicago, Illinois; Shanghai Natural History Museum i Kina; og Albion Library i Toronto, Canada - tegner virksomhedens essens. Ligeledes understreger Schmidt Hammer Lassens prisvindende arkitekturportefølje firmaets 32-årige historie med unikt design og et højt kunstnerisk niveau.

 

Eksempler på projekter er Dokk1, Skandinaviens største offentlige bibliotek; Malmö Live, et koncert, kongres og hotelkompleks i Sverige; og Vendsyssel Teater i Danmark, et musik- og teaterhus, der hylder performance og kulturudveksling.

 

 

Læs mere om Dokk1 her: Mere byrum end bygning

 

- Vores organisation er forankret i den skandinaviske arkitekturtradition, der hviler på værdier som demokrati, velfærd, bæredygtighed, lys, åbenhed og social ansvarlighed," siger Kristian Lars Ahlmark, senior partner hos Schmidt Hammer Lassen.

 

- Vores bygninger afspejler ikke blot disse værdier, de formidler også disse værdier til alle, der færdes i og omkring dem, hvad enten det er beboere, besøgende eller forbipasserende.

 

Læs mere om Vendsyssel Teater her: Hjørrings nye ”dagligstue” står klar

 

Synergi i bæredygtighed

Både Schmidt Hammer Lassen og Perkins+Will indtager stærke positioner inden for bæredygtighed. Gennem højtydende bæredygtige arkitekturprojekter, bidrager begge virksomheder positivt til forbedring af miljø og sundhed ved at reducere udledning af skadelige drivhusgasser, der forårsager klimaforandringer. Virksomhederne har tilsammen designet hundredevis af projekter, der opfylder eller overgår internationale standarder for bæredygtigt byggeri. Og blandt medarbejderne finder man mange af branchens dygtigste eksperter inden for bæredygtigt design.

 

- Bæredygtighed er en del af vores DNA - hos både Perkins+Will og Schmidt Hammer Lassen, siger Damgaard.

 

- Det er blot endnu et eksempel på synergien mellem vores virksomheder, og på hvorfor dette partnerskab giver så god mening.

 

 

Kulturel diversitet

Man glæder sig også over partnerskabets forskelle i kultur, tradition, sprog og arv - fordi nyskabende design opstår, når disse komponenter spiller sammen.

 

- Begge virksomheder tror på det kreative potentiale og talent, der opstår med en høj grad af kulturel diversitet, siger Harrison.

 

- Vi anser mødet mellem forskellige designkulturer, æstetikker og sanseligheder som en positiv drivkraft, der fører til bedre, mere gennemtænkt, inkluderende arkitektur. Hos Perkins+Will både værdsætter og priser vi Schmidt Hammer Lassens danske designtradition, og vi ser frem til de mange måder, den vil bidrage positivt til vores fælles projekter.