Annonce

Smedejernsvinduer udfordrer tagvindue-markedet

Saxo tagvinduer

Louvre smedejernstagvindue kan også diskret nedsænkes i niveau med tagdækningen.

 

 

Når man ser på de danske hustage med tegl, skifer og andre tagmaterialer, kan det undre, at der findes et utal af forskelige tagdækningsmaterialer, men som regel kun én og samme udgave af tagvinduer. Nu er der kommet et nyt “Louvre” tagvindue på markedet, udført i massivt smedejern og med et markant anderledes design.

 

”Louvre - Det Franske Tagvindue” med slanke, klassiske profiler i smedejern fuldender æstetikken på både gamle og nye bygninger. Tagvinduet anvendes ofte til historiske ejendomme med tegl og skifer, men henvender sig med sit diskrete retrodesign også til eksklusivt nybyggeri og renovering.

 

Mange tage er skæmmet af tagvinduer som er dimensioneret forkert, eller som ikke passer stilmæssigt og skæmmer ejendommens arkitektur. Det skyldes ofte manglende valgmuligheder.

 

Det typiske tagvindue i Danmark er udviklet med helt andre materialer og anden æstetik end de oprindelige diskrete tagvinduer til gamle ejendomme. Heller ikke til eksklusivt nybyggeri er der mange alternativer. Ofte virker tagvinduerne som en ”kasse” på taget i stedet for at falde naturligt ind som en del af tagfladen

 

Louvre smedejernstagvinduet er det første af sin slags, der bryder med det kendte udseende. Vinduet er holdt i det oprindelige, gamle materiale og med energiruder og isoleret ramme.

 

– Da vi begyndte at forhandle tagvinduer af smedejern, skyldtes det at jeg undrede mig over det meget begrænsede udvalg af tagvinduer i Danmark. I andre lande kunne jeg se en helt anden æstetik, hvor man tog hensyn til bygningen, taget og ikke mindst tagbelægningen, fortæller Erik Johansen fra Saxo Solution.

 

 

Historiske bygninger

Arkitekter har taget godt imod Louvres tidløse design. Tagvinduet, er designet i oprindelig stil, med stor respekt for det 19. århundredes stilretning, og det anvendes af internationale tegnestuer til historiske bygningsværker og eksklusivt nybyggeri.

 

– Vi har haft stor succes med Louvre Classic til gamle, klassiske bygninger og tagvinduet kan anvendes til fredede ejendomme. Men arkitekter og tegnestuer har også taget godt imod Louvre-vinduet til moderne nybygninger. De slanke profiler i smedejern gør sig godt i et tidløst design, også fordi de kan nedsænkes, så de ligger diskret i niveau med tagbelægningen, hvis det ønskes, siger Erik Johansen.

 

 

Flere muligheder med Louvre

Louvre tagvinduet findes i 2 udgaver og med forskellige standardstørrelser. Afhængig af type passer tagvinduerne til tegltage, skifertage, stråtage og flere andre typer tagbelægning.

 

Louvre - tagvinduer gengiver bygningens oprindelige, gamle udtryk såvel udefra som indefra, men er samtidig moderne vinduer, som opfylder nutidens krav til isolering og komfort.

 

Louvre tagvinduer er lidt dyrere end de gængse tagvinduer på markedet, men med en unik holdbarhed og en æstetik, som er et længe ventet alternativ.

 

 

Saxo tagvinduerMens mange ordinære tagvinduer virker som en kasse på taget, skaber Louvre – tagvinduer et mere æstetisk indtryk.

 

 

Saxo tagvinduer


Louvre fås med buet eller lige overkant og giver også et flot retroudtryk når man ser det indefra.