<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kvalitetstræ til tag og facade

Kvalitetstræ til tag og facade

Annonce

  

Nyt og gammelt mødes, når bygninger bliver iklædt facade eller et tag i tækkespåner fra Starupwood. Gennem mere end tyve år har virksomheden arbejdet på at give tækkespåner til tag og facade et comeback – og interessen er stærkt stigende.

 

 

Tekst af Annika Lillelund

                     

 

 

Kombinationen af et patineret look og en holdbarhed på omkring 100 år har gjort Starupwoods tækkespån populære som beklædning til tag og facader. De ældgamle teknikker, som vi bl.a. kender fra tagkonstruktionerne på de bornholmske rundkirker, har fået det, Jens Glistrup fra Starupwood kalder ”en velfortjent renæssance”:

 

 

- Vi mærker helt klart en stigende interesse for at få det patinerede og langtidsholdbare træ på både tag og facader. Vi har siden dag et beskæftiget os 100 % med det her, og dengang var mit helt klare ønske at få tækkespånerne tilbage i danskernes bevidsthed, da det bl.a. er en fantastisk bæredygtig og smuk løsning. I dag er vi Skandinaviens største lagerførende forhandler og montør af tækkespåner.

 

 

Læs mere om Glas og Facader

 

 

Professionel håndtering fra start til slut

Jens Glistrups ønske ser ud til at lykkes, for flere og flere huse og tagflader beklædes med de smukke og holdbare træsorter. Da Jens Glistrup for mere end tyve år siden begyndte arbejdet med at genindføre tækkespånerne, læste han alt om de gamle teknikker og analyserede sig frem til, hvordan han med en moderne produktion kunne forbedre de gamle teknikker og dermed sikre en så høj og tidssvarende kvalitet som muligt:

 

- Som de første i Danmark fik vi akacie/robinie ind i sortimentet som ny træsort, da det bl.a. egner sig fantastisk til tækkespånerne, og så forstørrede vi dimensionerne på spånerne. Vi indførte et princip om kun at anvende det bedste råtræ samt at bruge nye og nøjagtige monteringssystemer i forhold til bl.a. håndtering af detaljer og mængdekalkulation. Det betyder alt sammen, at kunderne får præcis det, de skal bruge, siger Jens Glistrup og fortsætter:

 

 

- Vi bruger begrebet ”original wood product”, og det gør vi, fordi vi selv har skabt vores egne produkter og teknikker for at opnå den bedste kvalitet. Vores monteringsteam superviseres af min kompagnon, Martin Lund Schmidt, som med stor sandsynlighed er den førende spåntækker i hele Skandinavien. På den måde sikrer vi bl.a., at vi leverer og monterer træbeklædninger i topkvalitet. Vi får en del henvendelser fra folk, som har fået købt for billigt eller fået lagt tækkespånerne af ikke helt så kyndige håndværkere, og det ender oftest med reklamationer. Det bliver jeg ked af at se. Det her er verdens bedste produkt, hvis man forstår at håndtere det rigtigt. Derfor gør vi utroligt meget ud af kunne levere en professionel løsning fra start til slut.

 

 

Læs mere om Træ og Tømmer

 

 

Myndighedsgodkendelse klasse T tagdækning

Som de første i Danmark har Starupwood for en del år tilbage fået myndighedsgodkendelse til klasse T, tagdækning. Det giver tækkespånerne samme egenskaber som f.eks. et tegltag med hensyn til eksempelvis brandforsikring, forklarer Jens Glistrup:

 

- Det er flere år siden, vi fik myndighedsgodkendelsen, og da DBI (Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut) vendte tilbage med testen, gjorde de opmærksom på, at tækkespånerne sandsynligvis var noget af det mest branddrøje tagmateriale, de nogensinde havde testet. MK-godkendelsen har stor betydning, da det betyder, at man har myndighedernes ord for, at tækkespån er en sikker, meget stærk og varig tagløsning uden brandfare.