Annonce

Steni: 20.000 m² nye facadeplader til AB Studsgaarden

Steni

Syv slidte boligkarreer fra 1967 er ved at få nyt liv. Foruden en markant ændring af bebyggelsens udseende, skaber de nye facadeplader i komposit også bedre forhold for beboerne i de 412 lejligheder. De kan nemlig se frem til lavere varmeregning og mindre træk i boligen.

 

 

Betonbyggeri fra 1960’erne kan godt se lidt gråt og trist ud, hvilket også var tilfældet med andelsboligforeningen AB Studsgaarden inden det omfattende renovering blev sat i gang. Bebyggelsen på ydre Østerbro i København har været i gang med renoveringsarbejdet i et års tid, og man skønner det færdigt i februar 2016, og indtil videre ser det ud til, at tidsplanen holder. Man mangler således kun en blok samt diverse finisharbejde. Renoveringsarbejdet indbefatter bl.a. nye vinduer, isolering, indgangspartier samt nye facadeplader, og de nye tiltag får den færdige bebyggelse til at ligge i top rent energimæssigt. Det er til gavn for miljøet, men også for Studsgaardens mange beboere, som kan glæde sig til lavere varmeregninger og mindre træk fra ydervæggene.

 

Mønster og farver på facaden

Facadepladerne i komposit er leveret af Steni, og den nye facade er tegnet af cand. arch. Søren Just fra Gaihede rådgivende arkitekter & ingeniører, som er totalrådgiver på projektet. Søren Just fortæller om processen:

 

- Denne pladetype var ønsket af bestyrelsen i AB Studsgaarden. De havde været ude og undersøge tyndpladekonstruktioner, og var mest tilfredse med Steni. I og med at det er de dyreste, ønskede de også at se nogle billigere alternativer, hvilket jeg præsenterede dem for. Valget faldt på Steni. Pladerne er stærke og har en god farveægthed, og så har de nogle hjørneløsninger, jeg godt kan lide. Det er muligt at lade facaden fortsætte ubrudt hele vejen rundt om hjørnerne, så man ender med en flot finish.

 

Den nye facade changerer således både i farvenuancer og overflader, for Søren Just fra Gaihede har nemlig arbejdet med et ganske særligt greb for at skabe liv og spil i den store overflade. Han fortæller:

 

- Til facaden tegnede jeg et mønster med udgangspunkt i det gyldne snit ved at bruge plader i både mat, halvmat og blank i fire forskellige farvenuancer, som giver et flot liv i facaden.

 

Og netop på grund af det ganske særlige mønster, stillede det krav til logistikken på byggepladsen såvel som til levering af pladeelementer. Projektleder Jacob Lundstrøm fra entreprenøren på projektet, Snedkermester Arne Pedersen A/S, fortæller:

 

-Vi havde særlige ønsker til, hvordan pladerne skulle pakkes og leveres, og det forstod Steni. I og med at der er 12 forskellige pladetyper, ønskede vi at få dem leveret opdelt, så vi ikke skal flytte rundt på pladerne for at få fat i den rigtige. For os er alt der skal håndteres to gange en gang for meget, og her sparer vi tid ved at Steni pakkede og leverede efter vores ønsker.

 

Beboerne på AB Studsgaarden mærker allerede nu fordelene ved renoveringen. Foruden et markant æstetisk løft, behøver de nemlig ikke skrue op for varmen, hvilket ellers er normalt på denne årstid. Ejendomsinspektør hos AB Studsgaarden, Gorm Rosenbech, slutter af:

 

- Det er en kraftig forbedring for beboerne, for vi bliver nødt til at skrue ned for radiatoren på nuværende tidspunkt, hvilket er helt nyt for os. Det kommer vi til at mærke på den næste varmeregning. Så selvom vi har fået huslejestigning, vil nogle af pengene komme igen i varmeindtægter.

 

 

Projektfakta

Bygherre: AB Studsgaarden

Adresse: Studsgaardsgade 7, 2100 København Ø

Arkitekt: Gaihede rådgivende arkitekter & ingeniører

Hovedentreprenør: Snedkermester Arne Pedersen A/S

Byggeperiode: primo 2014 – februar 2016

Facade: Steni Colour, Steni-hjørneelementer og Steni U-elementer