<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Stigende efterspørgsel på samlede vindues- og dørløsninger
Annonce

Stigende efterspørgsel på samlede vindues- og dørløsninger

UD-Vinduer A/S kan producere alt indenfor døre og vinduer på et og samme sted. Det har resulteret i stigende efterspørgsel fra landets arkitekter. Seneste projekt er Indiakaj i København.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Uffe Dalmose fra UD Vinduer A/S er en glad mand. Siden finanskrisen slap sit bistre greb om dansk økonomi, er flere og flere arkitekter nemlig begyndt at henvende sig direkte til hans vindues- og dørfabrik i midtjyske Ulstrup.

 

Det betyder konkret, at en tredjedel af virksomhedens omsætning nu kommer fra store samlede leverancer til nybyggeri. Og så er det svært ikke at være glad, smiler Uffe Dalmose.

 

- For os betyder det jo endnu flere spændende udfordringer, som er med til at udvikle os, siger han og peger på byggeriet af 23 ejerlejligheder på Indiakaj i København som et af de seneste projekter.

 

Læs mere om Døre

 

 

Alt produceret på samme sted

På ordre fra PHL Arkitekter har UD Vinduer leveret 166 elementer i form af hæve/skydedøre og dreje-kip-vinduer med tre lags glas i olieret europæisk eg.

 

Arkitekterne havde øjensynligt fået nok af løsninger, der er produceret på flere forskellige fabrikker.

 

- Man valgte formentlig os, fordi vi laver alting selv og på samme fabrik - det er der ikke så mange, der gør længere. Det betyder jo, at alle profiler passer 100 procent sammen, og at der let kan laves justeringer undervejs i processen, hvis behovet opstår, siger han.

 

Læs mere om Vinduer

 

Snart 50 år på bagen

UD Vinduer blev grundlagt af Uffe Dalmoses forældre for snart 50 år siden, og har gennem årene været det sted, hvor andre fabrikanter fik produceret deres ting, når opgaven var særligt kompleks eller håndværksmæssigt krævende.

 

De 35 medarbejdere, der inkluderer fire lærlinge, er da heller ikke helt gennemsnitlige, siger Uffe Dalmose.

 

- En stor del af den succes, vi har oplevet skal helt sikkert tilskrives dem. Det er folk, der virkelig sætter en ære i kompromisløst og godt håndværk, og som aldrig går af vejen for en udfordring.

 

Og udfordringer har der været masser af, for de opgaver, UD Vinduer varetager, spænder vidt fra elementer til fredede bygninger og til serieproduktion af foldedøre i træ/alu.

 

- Det er sådan, vi godt kan lide det, siger Uffe Dalmose. Vi lever og ånder for det gode håndværk og for udfordringen i at skabe præcis det, kunden efterspørger og bliver glad for – også i det lange løb.