<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Stort arkitektfirma samlet i én stue
Stort arkitektfirma samlet i én stue

Stort arkitektfirma samlet i én stue

Fotograf: Jens Lindhe

I efteråret flyttede Gottlieb Paludan Architects til nye lokaler i Københavns Nordhavn, hvor der er plads til alle virksomhedens medarbejdere i ét stort højloftet rum.

Tekst af Lasse Ryom Nielsen

 

Gottlieb Paludan Architects har omdannet et tidligere pakhus i Nordhavn til deres nye tegnestue. Her er lyst, højt til loftet – og så sidder virksomhedens knap 100 medarbejdere i ét stort lokale med udsigt til Nordhavnen. Rummet er tilnærmelsesvist kvadratisk og medarbejderne sidder side om side i et kontorlandskab, der kun er opdelt af en mødeboks og et loungeområde i midten.

 

Arkitektvirksomheden har selv designet kontorpladserne, der blandt andet består af personlige rullemøbler, som medarbejderne let kan tage med sig, når projektgrupper dannes og tilpasses. Gottlieb Paludan Architects har i en længere periode været på udkig efter et lokale, som kunne skabe det åbne og fleksible arbejdsmiljø som medarbejderne har nu, lyder det fra partner og designchef Tine Kjærulff Bay.


- Før sad vi i en lang bygning, der var opdelt i flere forskellige rum, og vi blev en smule isolerede fra hinanden. Jeg kan allerede mærke, at det giver enormt meget i forhold til at samarbejde, at vi befinder os i det samme rum, siger Tine Kjærulff Bay.

 

Fotograf: Jens Lindhe

 

En samlet virksomhed

Da Gottlieb Paludan i 2012 overtog Public Arkitekter flyttede virksomheden ind på Kalvebod Brygge, hvor Public Arkitekter dengang havde til huse. Den nye tegnestue i Nordhavn er derfor også et symbol på den vellykkede fusionering af de to medarbejdergrupper, som har fundet sted siden da.

 

Beslutningen om at samle alle medarbejdere i ét lokale blev ikke mødt uden skepsis, fortæller Tine Kjærulff Bay.

 

- I starten var mange lidt skeptiske i forhold til, om det ville larme for meget at sidde så mange mennesker sammen, men det har vist sig ikke at være noget problem overhovedet. Selvom vi er opdelt i afdelinger, gør indretningen, at vi ikke er fastlås, fordi det er let at rokere rundt og for eksempel skifte afdeling i en periode. Det giver også en god synergi, at der ikke er nogen lukkede kontorer, og at alle i ledelsen sidder spredt blandt medarbejderne, siger Tine Kjærulff Bay.

 

 

Minimalistisk stil

Tegnestuen er belagt med lyse asketræsgulve, væggene er hvide og loftet er naturfarvet troldtekt, der kun brydes af ovenlysvinduer. I kontrast til de lyse flader ses en gennemgående sort farve, som beklæder kontorets mødeboks, møbler samt den trappe, der leder op til tegnestuens bibliotek. Desuden har virksomhedens belysningsekspert arbejdet med at skabe det helt rigtige lys i lokalet, fortæller Tine Kjærulff Bay og sætter et par ord på tegnestuens stil:  

 

- Indretningen og stilen afspejler på mange måder den arkitektur, vi står for hos Gottlieb Paludan Architects. Den er tidløs, enkel og nordisk i sit udtryk.

 

Bæredygtig bydel

Ifølge Tine Kjærulff Bay passer det også godt til Gottlieb Paludan Architects at blive en del af Københavns nye bæredygtige bydel. Det er en central del af tegnestuens profil at integrere bæredygtighed og miljørigtige løsninger i alle projekter.

 

Derfor har den gode infrastruktur og nærhed til offentlig transport også har været et vigtigt parameter for valget af Nordhavn, ligesom det har haft betydning at skabe gode forhold for virksomhedens cyklende medarbejdere.

 

- Vi glæder os til for alvor at blive en del af miljøet herude, hvor der i forvejen ligger andre tegnestuer og generelt er en rigtig spændende udvikling i gang, siger Tine Kjærulff Bay.