Annonce

Strategisk partnerskab vil ændre den måde byggebranchen samarbejder

 

En ny video viser, hvordan Københavns Kommunes strategiske partnerskab TRUST samler alle byggeriets parter på ét fælles porteføljekontor og således sikrer, at viden fra alle byggeriets parter kommer med fra starten af. Den nye samarbejdsform gør op med sagsbehandlerkultur og afklarer bygbarhed og økonomiske risici inden byggeprojekterne er tegnet.

 

Alle aktører samlet på ét kontor

Det strategiske partnerskab TRUST har netop udgivet en ny video, der giver indblik i de senere års mest omtalte samarbejde i byggebranchen. ”I TRUST har vi samlet de forskellige interessenter for hele byggeriet og dets faser på ét porteføljekontor.” fortæller TRUST’s projektdirektør Kim Thinggaard og fortsætter ”Det er arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og entreprenører og vi har bestillere og bygherre på ét kontor tidligt i projekterne, hvilket er helt unikt i forhold til det, vi plejer. Det gør, at vi kan kigge på fremtiden og projekterne og dele vores viden i de tidlige faser og dermed minimere risici.”

 

Opgør med sagsbehandlerkultur

For byggechef i Københavns Kommune Rasmus Brandt Lassen er det fælles kontor vejen til at tage problemer i opløbet: ”Det her er også et opgør med den sagsbehandler-agtige kultur, der kan være i byggebranchen. Hvor man har en tendens til at sidde i hver sin boks og hvis der opstår et problem, så sender man mails til hinanden. Det kan være utroligt ineffektivt. Det vi gør i de strategiske partnerskaber, er at samle folk i et fælles projektkontor, så man kan gå over og tale med samarbejdspartneren. På den måde kan man tage problemerne upfront, før de vokser sig store. Det er projektarbejde i øjenhøjde også i erkendelse af den menneskelige dimension, der er i det her.”

 

Arbejdsplads for 70 mennesker

Videoen viser også hvordan TRUST-kontoret blev etableret på kun tre måneder til at være en arbejdsplads for nu over 70 mennesker: ”TRUST partnerskabet har i de første tre måneder været i en rivende udvikling. Det er næsten noget, der aldrig har været set før. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi der har været mange engagerede medarbejdere, der har givet noget ekstraordinært. Folk er gået ind til det med åbent sind og et engagement, som er helt i top.” Fortæller projektdirektør Kim Thinggaard.