<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Svensk pris til dansk arkitektvirksomhed for alment prestigebyggeri
Annonce

Svensk pris til dansk arkitektvirksomhed for alment prestigebyggeri

 

Danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter er sammen med svenske Liljewall blevet tildelt den svenske Halmstad Architecture Award for byggeriet af det prestigefyldte almene boligområde Borgen i Halmstad. Et svensk marked, der er i vækst for danske arkitekter.

 

Lige ned til elven Nissan ligger svenske Halmstads nye prestigebyggeri Borgen, der består af 179 lejelejligheder fordelt på otte bygninger op til seks etager. Byggeriet er tegnet af danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Liljewall fra Sverige. Projektet er realiseret på baggrund af en konkurrence udskrevet i 2012 af det svenske boligselskab HFAB om udviklingen af en gammel havnegrund med udsigt til elven.

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt i 2012 sammen med Liljewall konkurrencen om Halmstads nye havneområde på baggrund af en arkitektonisk vision om enkle bygninger med inspiration fra klassiske byhuse og pakhuse, hvor en åben struktur sikrer alle beboere udsigt til floden.

 

Det er udførelsen af denne vision, der nu har vundet områdets arkitekturpris, som hvert år uddeles af Halmstad Kommune og afgøres af borgerne.

 

- Vi er utroligt glade for den her pris. Det forpligter at tegne bygninger i et gammelt område ud til vandet. Vi skal på én gang skabe et område, der både er æstetisk og åbent med adgang til vandet, men samtidig også er et trygt nærområde for beboerne. Så vi er stolte over, at byen synes, vi er lykkedes med det, siger Michael Schytt Poulsen, associeret partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Begrundelsen for prisen er, at den nye klynge af huse binder det ældre, centrale Halmstad sammen med et nybygget område, og de stejle tage og kombinationen af lyse og mørke facader giver den ældre havn karakter.

 

- Borgen er et meget velimplementeret projekt lige fra helhed til detaljer. Materialevalget er af høj kvalitet, og bygningerne er flot tilpasset Söder-områdets karakter og elven, siger Kajsa Sparrings, stadsarkitekt i Halmstad Kommune.

Prisen er et godt eksempel på et voksende svensk marked for danske arkitektvirksomheder, der lige nu har godt fat med en lang række projekter. Den seneste nordiske opgørelse Sector Review fra 2017 viser en samlet stigning i brancheomsætning for danske arkitektfirmaer på det nordiske marked. 

 

Om Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Vilhelm Lauritzen Arkitekter er en af Danmarks største og ældste arkitektvirksomheder og beskæftiger omkring 150 dedikerede arkitekter, konstruktører og specialister i Københavns Nordhavn.


Siden grundlæggelsen i 1922 har Vilhelm Lauritzen Arkitekter haft fokus på at udforske og udvide mulighederne for arkitektonisk og designmæssig nytænkning og for at skabe arkitektur, der forbedrer menneskers livskvalitet og udfoldelse. Blandt virksomhedens største projekter netop nu er Nyt Hospital Nordsjælland, udvidelsen af Københavns Lufthavn og Redmolen.