<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Trelleborgs nye produktionsanlæg er klar på tegnebrættet
annonce

Trelleborgs nye produktionsanlæg er klar på tegnebrættet

 

I 2021 skal Trelleborg Sealing Solutions nye og topmoderne produktionsanlæg på 17.000 kvm stå klar. Arkitekttegningerne er på plads og byggeriet går i gang på den naturskønne grund – for enden af Helsingørmotorvejen – inden sommeren 2019. Trelleborg Sealing Solutions investerer et tre-cifret millionbeløb i det nye og topmoderne produktionsanlæg. Det er de dygtige, fleksible og kvalitetsbevidste medarbejdere, der er årsag til, at Trelleborg koncernen sidste år besluttede, at det nye produktionsanlæg fortsat skulle ligge i Helsingør i Nordsjælland.

 

Det er det landsdækkende arkitektfirma ERIK arkitekter, der står bag det nye 17.000 kvm store produktionsanlæg, og tanken har fra start været at udnytte de naturskønne rammer optimalt og skabe et produktionsmiljø, hvor både transparens og natur kommer helt ind på fabriksgulvet. Fra alle kontorer og fra produktionsområdet, kommer der til at være udsyn til de grønne områder og indvendig vil materialevalg og rumfordeling give en fornemmelse af sammenhængskraft, natur og transparens.

 

- Trelleborg er en virksomhed, hvor vi konstant arbejder med at udvikle vores teknologi. Vores kunder kræver høj kvalitet, leveringsdygtighed og stor fleksibilitet af os. Og derfor er det vigtigt for os, at det nye byggeri sikrer en optimal forbindelse mellem produktion og udvikling, sådan at vi kan stille de bedst mulige forhold for vidensdeling til rådighed for vores medarbejdere, siger Jesper Luja Thomsen, der er direktør for Trelleborg Sealing Solution i Helsingør.

 

Medarbejderne er i fokus

Placeringen af den nye fabrik er valgt med omhu. Den 90.000 kvm store grund har en synlig placering i kommunen, hvor det både er let at komme til for medarbejderne i bil og med offentlig transport, og hvor logistikken og distributionen vil blive væsentligt forbedret ift. produktionen i dag.

 

På øverste etage kommer Trelleborgs kantine til at ligge, og her kommer medarbejderne til at kunne trække ud på tagterrassen og nyde solen og den smukke udsigt over landskabet. Langs to af bygningens sider vil der være fri udsigt til de omgivne grønne områder, og vejene langs bygningens to andre sider vil blive anlagt i bløde buede former, så de passer godt ind i det kuperede landskab. Facaderne vil fremstå rene og enkle, så de skaber en god kontrast til det bakkede landskab.

 

Med den nye fabrik udvider Trelleborg produktiviteten markant ved bl.a. at videreføre de gode erfaringer med robotteknologi og automatiserede processer i den nye fabrik. I 2014 modtog Trelleborg DIRA Automatiseringsprisen for, som en af de første virksomheder i verden, at have vist, ”hvordan en relativ simpel robot kan indgå i en produktion som et værktøj”.

 

Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær har set den nye fabrik på tegnebrættet og er glad for resultatet.  

- Trelleborgs nye produktionsanlæg er udformet så det passer smukt ind i omgivelserne. Det bliver en moderne arbejdsplads både udtryksmæssigt og produktionsmæssigt. Det kan vi godt være stolte af at huse her i Helsingør Kommune. Jeg er rigtig glad for, at Trelleborg bliver i kommunen – både fordi det sikrer gode arbejdspladser og fordi det beviser, at vi er en kommune, der har noget attraktivt at tilbyde erhvervslivet.

 

 

FAKTA OM TRELLEBORG:

 • Trelleborg Sealing Solutions A/S er en del af Trelleborg Gruppen, der er en verdens førende leverandører af specialudviklede polymerteknologi til applikationer i krævende miljøer.
 • Trelleborg Gruppen omsætter for ca. 21 mia. dkk, har 23.245 medarbejdere og afdelinger i 50 lande.
 • Virksomhedens danske fabrik er grundlagt i 1965 i Helsingør, oprindeligt som en del af W.S Shamban Europa A/S.
 • Fabrikken har i dag 370 ansatte, der er specialiserede i udvikling og produktion af tætningssystemer til højteknologiske virksomheder inden for bl.a. bil-, fly- og vindmølleindustrien
 • Fabrikken vandt i 2014 DIRA Automatiseringsprisen for at have implementeret mere end 50 robotter i produktionen.

 

FAKTA OM BYGGERIET 

 • Trelleborg Sealing Solutions investerer et tre-cifret millionbeløb i det nye og topmoderne produktionsanlæg.
 • Den nye fabrik kommer til at ligge i Mørdrup Erhverv Vest, Mørdrupvej 147A, 3060 Espergærde.
 • Fabrikken forventes indflytningsklar i 2021. Byggeriet går i gang inden sommeren 2019.
 • Det bebyggede areal bliver på 17.000 m²
 • ERIK arkitekter står bag byggeriet
 • Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
 • Landskabsarkitekt: BOGL