<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ventilationsvinduet: Hvem varetager bygningens tarv?

Hvem varetager bygningens tarv?

Annonce

 

Vi mennesker vælger regntøj, der giver mulighed for at kunne ånde igennem materialet. Men hvad gør vi for vores bygninger? Her har Horn Group Aps. i Lunderskov succes med Ventilationsvinduet, som sikrer godt indeklima og samtidig tilfører bygningen energi.

 

I dag gør vi vores bygninger mere og mere tætte, men det er vigtigt at huske, at der er et behov for at de kan ånde, så man dermed undgår svampedannelse.

 

Et godt indeklima er vigtigt for både vores trivsel og velvære, og hidtil har løsningen været at installere mekanisk ventilation både i nye og eksisterende bygninger. Det kan man også i fremtiden, men det vil fortsat være dyrt i anlæg og vedligehold.  Der findes nu med Ventilationsvinduet et godt alternativ.

 

Frisk forvarmet luft – uden større indgreb

Ventilationsvinduet udgør et bygnings- og energivenligt alternativ, som uden brug af strøm, uden behov for rørføring og indgreb i bygningen, sørger for at bygningen kan ånde. Hele døgnet, 365 dage om året tilføres bygningen frisk forvarmet luft gennem Ventilationsvinduets dobbelte konstruktion.

 

Peter L. Clausen fra Horn Group Aps. fortæller:

 

- Den energimæssige styring sker via den enkle, men geniale termostatstyrede Climawin ventilsystem (Pat. Pend.), som er indbygget og skjult i vindues rammer og karme.

 

Med Ventilationsvinduet er derfor fuldt muligt at forbedre indeklimaet og sikre bygningen frisk luft i en stor del af den eksisterende bygningsmasse – uden større tekniske indgreb i bygningen og derfor til en relativ lav pris.

 

Ventilationsvinduet fungerer som andre vinduer, men har kontrolleret åbninger, som sikrer og styrer lufttilførslen, uden at vinduet skal åbnes og lukkes og dermed uden at være afhængigt af vejr og vind.

 

Ventilationsvindue fremstilles i de udførelser og materialer der passer til enhver type bygninger fra bondehus til moderne arkitekttegnede kontorhuse. Det passer ind i de eksisterende vinduesåbninger og laves på mål efter opgaven.

 

En totalløsning med lave driftsomkostninger og kort tilbagebetalingstid

- Der er god økonomi i at se på helhedsløsningen når man anvender Ventilationsvinduet. Selve vinduet er qua sin dobbelt-konstruktion og indbyggede styringssystem, dyrere end standardvinduer.

 

Det er dog ikke alle vinduer i en bygning, som behøver at være ventilerede. Det beregnes ud fra krav til luftskiftet.

 

Tillagt at man samtidigt kan indføre naturlig eller behovsstyret ventilation med et minimum af tekniske installationer og indgreb i bygningen, så er der masser af økonomiske fordele ved at vælge Ventilationsvinduet.

 

Det giver godt indeklima til fordel for både brugere og bygninger i en totalløsning med lave driftsomkostninger og kort tilbagebetalingstid, udtaler Peter L. Clausen og fortsætter:

 

- Flere og flere har fået øjnene op for, at det giver god mening, hvis et godt indeklima kan sikres med løsninger som Ventilationsvinduet, som ikke bruger mere energi, men tilfører energi, og som også gavner bygningen.

 

Forbedret indeklima kan måles

En række virksomheder og kommuner landet over har installeret Ventilationsvinduet. Det er for at få løst problemer med høj fugtighed og høj CO2 i kontorer, institutioner og skoler på en enkel og økonomisk attraktiv måde. Horn-Group har i dag referenceprojekter inden for alle disse typer byggerier.

 

- Et godt indeklima afhænger af de personer, som dagligt anvender bygningen. Det betyder meget for vores virksomhed et produkt som Ventilationsvinduet, at kunderne forstår, hvilken løsning de har valgt og er tilfredse.

 

Derfor udfører vi målinger med IC-meter på nye projekter vi leverer til, udtaler Peter L. Clausen og fortsætter:

 

- Gennem disse præcise og synlige målinger kan vore kunder ved selvsyn konstatere, hvordan Ventilationsvinduet giver den forventede effekt på indeklimaet målt i definerede værdier for temperatur, CO2, luftfugtighed og støj.

 

Det giver tryghed for kunden at indeklimaet også er en målbar enhed, som man kan forholde sig konkret til og sikre de bedste forhold for både mennesker og bygninger.