Annonce

Ny systembehandling mod graffiti er på markedet

Med AkzoNobel’s nye antigraffiti-voks bliver det nu muligt at beskytte mure, bygninger, statuer, togvogne etc. på en nem, fleksibel og effektiv måde. Voksen påføres med malerrulle eller sprøjte, fuldstændig som almindelig maling, og udgør et såkaldt 'offerlag'. Al uønsket maling eller snavs kan let og skånsomt fjernes igen sammen med vokslaget. Det sker ved at påføre en antivoks, og efter 10 minutter spule det hele af med varmt vand.

 

Af Helle Hartmann Nielsen

 

 

AkzoNobel er specialist i coating, og omsætter på verdensplan for over 100 milliarder kr. inden for coatings, maling, lak og specialkemikalier. De sætter mangfoldige kulører på verden, og koncernen arbejder konstant på at nå den optimale miljøvenlighed. Derfor er langt hovedparten af produkterne da også vandbaserede. AkzoNobel bygger på solid erfaring og knowhow, når det gælder om at lægge farver og overflader på alverdens facader, gavle, biler - you name it. Men somme tider kommer sidenhen lidt mere udsmykning på tingene end ønsket - og her tilbyder AkzoNobel nu en smart systembehandling af overflader, som man ønsker beskyttet mod graffiti.

 

Beskyt og rens

Graffiti kan være smuk og dekorativ, eller direkte grim og irriterende. Men den kan også skade dét der bliver spraymalet på, idet graffitimaling faktisk er ganske langt fra at være miljøvenlig. Under alle omstændigheder vil man gerne selv bestemme, hvornår og hvordan ens ejendom skal dekoreres, eller om den overhovedet skal.

 

Dét bliver ikke altid respekteret af uvedkommende. Derfor må man tage sine forholdsregler på en måde, så ens ejendom ikke tager skade af hverken graffitien eller gentagen fjernelse af den.

 

Nemt, hurtigt og skånsomt

Den nye systembehandling fra AkzoNobel består af dels en flydende voks af paraffintypen, dels en effektiv voksfjerner.

 

Voksen fås i 5-liters dunk og er meget nem at arbejde med. Den hældes op i en almindelig rullespand og påføres med malerrulle, pensel eller sprøjte. Voksen er helt gennemsigtig, farveløs og giver en mat glans. Når man ønsker at fjerne voksen igen - sammen med uønsket maling og snavs - sprøjtes voksfjerneren på. Denne skal sidde en 10 minutters tid, hvorefter man afrenser det hele samlet ved at spule efter med varmt vand. 70 grader anbefales, men ofte vil ca. 50 grader varmt vand være tilstrækkeligt. Processen kan uden problemer gentages igen og igen.

 

Den mest oplagte anvendelse er fjernelse af uønsket graffiti, men voksen beskytter desuden mod anden forurening - og kan også anvendes på fx en mur, hvor man helt bevidst maler tekst eller billeder til kortvarig eller varierende brug.

 

Man kan sige, at antigraffiti-voksen gør midlertidige dekorationer mulige på samme måde som vi kender det fra børnenes tattoo-overføringsmærker fra tyggegummipakkerne. Man kan altid fortryde og fjerne igen med vand.

 

Antigraffiti-systembehandlingen er i handlen fra primo maj og fås hos et af de 27 Nordsjö-centre, som ligger spredt over hele landet.

www.nordsjo.dk anviser nærmeste forhandler.