1639479334-xb6rqx3nAbSorbTECH-20211202_155153

Scan Convert har fokus på fundamentet og de hele løsninger

Det rigtige forarbejde sikrer løsninger, der kan holde i årtier – det ved man hos Scan Convert der både leverer støjskærme og stålløsninger til skilteportaler og bygninger.

 

Tekst af Tim Panduro

 

1639481066-vnsdis1tFundament23-IMG_42831002

 

Når eleverne fra årsskiftet kan tage det splinterny tekniske gymnasium TEC- H.C. Ørsted-Gymnasiet i Lyngby i brug, kan de blandt andet glæde sig over, at støjen fra områdets store veje ikke kommer til at genere den daglige undervisning. Den fynske virksomhed Scan Convert har leveret en støjdæmpning, der strækker sig i op til ti meters højde.

 

Virksomheden har overtaget et påbegyndt projekt, der blev afbrudt, efter at den oprindelige entreprenør på skolebyggeriet gik konkurs sidste år. Støjskærmen er udført i Scan Converts eget koncept Absorb, der tilpasses de enkelte projekter. Hos Scan Convert er ejer og projektleder Jes Bo Rennebod glad for at have overdraget et vellykket og veludført projekt, der også inkluderede en bygningsintegreret afstivning på det stål, der er støbt inde i selve bygningen. 

 

- Vi har stor ekspertise i komplekse udfordringer, så vi er godt rustet til at finde løsninger i projekter, der som dette blev sluppet i utide. Undervejs har vi støttet og vejledt rådgiver og entreprenør i korrekt udførelse af både stålkonstruktionen og støjskærmsentreprisen, der begge var igangsat, da vi overtog, siger han.

 

Fundamentet er afgørende

Behovet for støjskærme er stigende i Danmark i takt med, at de store byer bliver stadigt mere tætbyggede og landsdækkende infrastrukturprojekter bliver rullet ud. Men det er langt fra bare nok at smide nogle støjabsorberende plader op langs en vej eller jernbane og lade det være godt med det, understreger Jes Bo Rennebod. - Det gode fundament er altafgørende for en holdbar støjskærm, men det er ikke altid, at bygherre eller entreprenør er opmærksomme på det.

 

1639480611-xttar29uAbSorbPanel100-20211202_153942-kopi
1639480611-vgced77yAbSorbTECH-20211202_154714-kopi
1639480611-06re1lt6AbSorbAlfa-20211202_154853-kopi
 
Man kan hurtigt blive snydt af en for billig løsning, men en af vore kompetencer er, at vi tænker os om på kundens vegne, siger han. Hos Scan Convert bruger man boreprøver, geoteknisk viden og 3D-baserede CAD-systemer. Det betyder, at der er fuld kontrol og dokumentation med processen, samtidig med, at man er sikker på at få den rette fundering til støjskærme, skilteportaler og andre produkter i virksomhedens sortiment.
 
PJ400123-P23-2000 R3
 

Scan Converts resultater taler for sig selv – virksomheden er ofte med på højt specialiserede eller store projekter. Da en ny politiskole i Vejle skulle bruge et støjdæmpende hegn, udviklede virksomheden en unik løsning, der både var klatresikker og også på anden vis levede op til de helt særlige sikkerhedsforhold, der skal være ved sådan et anlæg.

 

Samtidig har virksomheden fokus på bæredygtighed og den grønne bundlinje. - Vi har blandt andet udviklet bæredygtige støjskærme baseret på restprodukter fra vindmøllevinger samt restprodukter fra den plastbearbejdende industri, og kassetterne er designede til opmagasinering af affald, der vil være fuldt sporbart og til enhver tid kan lokaliseres, siger Jes Bo Rennebod.

 

Viden og varige løsninger

 

For tiden leverer virksomheden støjskærme og portaler til en del af Hovedstadens Letbane.

 

Jes Bo Rennebod er ikke i tvivl om, at virksomhedens ekspertise er årsag til, at der landes opgaver for næsen af konkurrenter, der måske kan levere et billigere standardprodukt.

 

1639480981-2cvmyhzxfundamentetPJ400123-Portal23

 

- Vi løser opgaverne, så de også holder efter femårs-synet. Og når vi byder ind på en opgave, er vi i stand til at forprojektere og lave et projektgrundlag på fundering og på stål, så man ved, hvad tingene koster og hvordan de bliver udført, siger han.

 

Som en ekstra sikkerhed for kunderne opererer Scan Convert med rådgiveransvar og har tegnet forsikringer, der dækker kunderne hele vejen rundt

– og så har man haft fokus på fuld dokumentation og sporbarhed, længe før der kom fokus og lovkrav på området.

 

- For os handler det om sikkerhed, tryghed og troværdighed i forhold til kunderne og til slutresultatet, siger Jes Bo Rennebod.

 

Læs også:Steen Elsted Andersen, Thornton Tomasetti: Fremtidens facade kræver mere kreativ tænkning