<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Integrerede pavilloner p hospitalet
.-.
Integrerede pavilloner på hospitalet

Annonce

Integrerede pavilloner på hospitalet

Herlev Hospital har over en længere årrække benyttet sig af modulært letbyggeri som ekstra lokaler til alt fra undersøgelsesrum til it-afdeling via et langvarigt og tæt samarbejde med Cramo Adapteo.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Herlev Hospital er et landets største med en medarbejderstab på omkring 4.000, og de seneste mange år har der været et stort behov for ekstra lokaler, som er blevet dækket via modulære letbyggerier fra Cramo Adapteo. Samarbejdet, der begyndte helt tilbage i 2007, har udviklet sig yderligere over årene, så der i dag er 400 moduler til benyttelse på det nordlige hospitalsområde omkring det 120 meter høje tårn.

 

En integreret oplevelse

- Det specielle derude er, at vores pavilloner i meget høj grad er blevet integreret med det eksisterende byggeri. Det betyder, at man som medarbejder eller patient stort set ikke kan se forskel indefra, og at man får hele oplevelsen af naturlig sammenhæng med det øvrige byggeri, siger Mads Blom, direktør hos Cramo Adapteo.

 

Virksomheden specialiserer sig i netop midlertidig genhusning og beboelse med modulopbyggede og CE-mærkede pavilloner, der kan specialtilpasses efter behov og ønsker til indretning og funktionalitet.

 

- På Herlev Hospital er vores moduler bl.a. blevet anvendt til undersøgelsesrum, fertilitetsafdeling, kontorer og it-afdeling. Mellem tårnet og operationsbygningen har vi desuden bygget et lægehotel på i alt 18 værelser i tre etager – som et lille lejlighedskompleks til læger og sygeplejersker på vagt og komplet med senge, møbler og badeværelser. Hospitalet fik også opbygget en særlig mammografiafdeling med bly i væggene i pavillonerne, som så siden er blevet ombygget til børneambulatorium, fortæller Mads Blom.


Læs mere om Pavilloner & Moduler 

Fleksibilitet og moderne kvalitet

Den høje grad af fleksibilitet i det modulære byggeri har været altafgørende på Herlev Hospital i forhold til ændrede anvendelsesmuligheder og funktionalitetsbehov, hvilket igen er en økonomisk besparelse over tid. Cramo Adapteo har egne projekt- og byggeledere, som med udgangspunkt i hospitalets planlægning har kunnet rådgive løbende om bl.a. modulvalg, ombygninger og tilpasninger af de tidssvarende løsninger.

 

- Førhen tænkte man måske midlertidige pavilloner som en mellemting mellem gammeldags skurvogne og ”rigtigt” byggeri. I dag ser det helt anderledes ud. Nu er det styret af de nyeste og gældende bygningsreglementer, hvis krav vi altid skal overholde. Det betyder i praksis, at vores løsninger ofte har større komfort og er bedre både energi-, indeklima- og arbejdsmiljømæssigt, end det kunden tit kommer fra, som er bygget efter ældre regler. Så vi oplever meget ofte, at kundens frygt og fordomme bliver gjort til skamme, og at de bliver meget positivt overraskede over de gode forhold.


Læs mere om Bæredygtighed

 

Det tætte samarbejde

Det gælder også på Herlev Hospital, hvor det langvarige samarbejde har betydet bedre resultater:

 

- Noget af det spændende for os har været det meget tætte samarbejde med hospitalet, som mere gør os til en partner end bare leverandør. Det vil vi rigtig gerne, den tætte dialog, sparringen og rådgivningen. Egentlig er der jo risici forbundet med så stor en omflytning, men fordi vi efterhånden kender hinanden så godt, og fordi vi har årtiers erfaring med modulløsninger, har vi hele tiden kunnet optimere processen og nå godt i mål hver gang, lyder det fra Mads Blom.

Kontaktinformation
Adapteo
Greve Main 33
2670 Greve
Tlf:+45 70 90 90 40
Email:   info.dk@adapteo.com
Integrerede-pavilloner-p--hospitalet