Multikulturhus med usædvanlige standardreoler

Annonce

Multikulturhus med usædvanlige standardreoler


Selvom man er et standardprodukt kan man godt være usædvanlig og helt sin egen. Beviset finder man i det nybyggede Sønderborg Multikulturhus, som Arkiv-Technic AS har leveret en række ret specielle bogreoler til.
 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Med en samlet anlægssum på godt 95 millioner kr. og et ønske om at være noget helt specielt, ville det ikke overraske, hvis bogreolerne i Sønderborgs nyåbnede Multikulturhus også havde kostet en mindre formue. Specielt ikke, når man samtidig kan konstatere, at reolerne står på sort sokkelbund, er beklædt med egefiner og derud over er forsynet med computerstyret LED-lys, der ikke bare lyser bøgerne op, men som også kan stråle og blinke i alverdens farver og mønstre.

Men fordommen om ”specialpriser” for ”specialinventar” er og bliver en fordom, smiler Lars Kildegaard, der er salgschef i Arkiv-Technic AS – virksomheden, der har leveret de omkring 1600 reolmeter.

Læs mere om Indretning og Design

- Nej, selvom det er svært at se, er der faktisk tale om standardreoler med ganske små modifikationer. Vi har blandt andet måttet lave plads til, at der kunne føres ledninger frem til det LED-bånd, der oplyser hylderne, og i bunden af reolerne har vi etableret et teknikrum med plads til strømforsyning og lysstyring.


 

Teknikrum?

Lars Kildegaard indrømmer gerne, at folk tror de har hørt forkert, når han taler om reoler med indbygget teknikrum, men den er altså god nok.

- Ja, det var et krav fra AART architects, at der i bygningen skulle være særligt fokus på lys, og det har vi så realiseret, siger han og nævner, at leverancen er sket gennem Reick Møbler A/S, der har stået for specialinventar og montering.

”Foreg 2000 reolen” er kernen i biblioteksreolen, og er produceret i Østrig. Derfor lever konstruktionerne også op til den skrappe tyske standard RAL RG614-2, der i princippet tillader bibliotekarer og andet godtfolk at stable 60 – 70 kg bøger på hver eneste hylde.

Ikke hverdagskost

Lars Kildegaard karakteriserer selv løsningen, der også involverer et antal deciderede specialreoler, som solid, smuk og teknisk avanceret.

- Selvom vi arbejder bredt med arkiv-, biblioteks- og lagerindretning af enhver slags, var den her opgave langt fra hverdagskost, og det har selvfølgelig gjort det ekstra interessant. Men det bedste af det hele er stadig, at der er tale om en let modificeret standardvare, som selvfølgelig er langt billigere i anskaffelse – og på den lange bane også billigere i vedligeholdelse, siger Lars Kildegaard.

Arkiv-Technic-AS

Arkiv-Technic AS


Kunde service
Åbningstider: Man – Torsdag Kl. 8.30 – 16.30
Fredag Kl. 8.30 – 15.00

Telefon: +45 4390 9324
E-mail:

Kontaktinformation
Arkiv-Technic AS
Arnold Nielsens Boulevard 72
2650 Hvidovre
Tlf:+45 43 90 93 24
Email: