<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Sorgenfrivang II f r ny b redygtig facade
Sorgenfrivang II får ny bæredygtig facade

Annonce

Sorgenfrivang II får ny bæredygtig facade

Som led i den omfattende renovering på Sorgenfrivang II beklædes den nye facade med bæredygtige fiberbetonelementer.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

De mange beboere i de tre højhuse Sorgenfrivang II ved Lyngby har i forvejen en strålende udsigt ud over Lyngby Sø og andre naturskønne områder. Men når den igangværende og meget omfattende renovering af husene er tilendebragt om to år, vil der være endnu mere for øjet at glæde sig over.

 

Ud den indvendige renovering, får husene nemlig helt nye facader, der primært udgøres af fiberbeton. De tre huse på hver 15 etager skal beklædes med samlet 19.000 kvadratmeter fiberbeton fordelt på 12.800 elementer i 150 forskellige varianter.

 

Læs mere om Beton

 

Formbart fiberbeton

Arkitekterne har valgt fiberbeton af flere forskellige årsager, siger Nikolaj Ringberg Brandt, direktør i BB fiberbeton A/S, der står for produktionen af de mange elementer.

 

- Det handler for det første om, at fiberbeton med sin formbarhed gør det muligt at bevare den oprindelige arkitektur med søjler og bjælker. Dernæst handler det om, at man med fiberbetonen eliminerer alle de eksisterende kuldebroer og på den måde får et mere bæredygtigt byggeri.

 

Kuldebroer er én ting, men selve betonelementerne bidrager faktisk også til husenes DGNB-certificering, da der anvendes meget lidt energi i produktionen. Videre er elementerne ekstremt holdbare og vedligehold er ikke nødvendig.

 

Læs mere om Renoveringsprojekter

 

- Set i forhold til andre materialer har fiberbetonen flere fordele. Det er ekstremt stærkt, og det hverken buler, larmer, rådner eller brænder, så alt i alt er det et materiale med rigtig mange gode egenskaber.

 

 

Ingen tilpasning nødvendig

De aktuelle elementer som sættes op i Sorgenfrivang er 12 millimeter i tykkelse, og er, når de ankommer til pladsen, forsynet med montageløsninger tilpasset byggeriet. På projektet er der brugt en kombination af FA1000®-system, stud-frame og indstøbte beslag. Alle montageløsningerne sikrer skjult montage.

 

Læs mere om Facader

 

Alle elementerne laves med den ønskede geometri og på de præcise mål. Der er dermed ingen tilpasning på pladsen, og sammen med de indbyggede montagesystemer er montagen hurtig og effektiv.

 

- Erfaring med løsninger og større projekter er essentiel for udformning og støbning af elementer til en sådan sag, forklarer Nikolaj Ringberg Brandt og fortsætter:

 

Forarbejdet – herunder grundig projektering og design af elementerne – er helt afgørende for succes og derfor også noget, vi bruger meget tid og energi på. Det er altid inklusiv i vores projekter, siger Nikolaj Ringberg Brandt med et smil.

BB-fiberbeton

BB fiberbeton

BB fiberbeton er glasfiberarmeret beton produceret på mål til opgaven
Kontaktinformation
BB fiberbeton
Hjørnegårdsvej 10
4623 Ll. Skensved
Tlf:+45 56 16 80 08
Web:
Email:   info@bbfiberbeton.dk