Brunner: Form, funktion og forskellighed

Den sydtyske møbelproducent Brunner har lanceret to nye møbelserier, som har det til fælles, at de er meget forskellige.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Meget kompleks, men alligevel ukompliceret”

 

Sådan lyder det fra den tyske designer Wolgang C. R. Mezger, når han skal beskrive den nye bordserie Fina Flex Conference, som blev lanceret i foråret 2015. Og der er bestemt noget om snakken, idet serien byder på nogle gennemtænkte løsninger inden for fleksibel indretning af møde- og konferencerum.

 

Et roligt totalindtryk

I mange tilfælde er konferenceborde monteret med ben, der på forskellig vis kan klappes ind under bordpladen, men sådan er det ikke med Fina Flex. Her har Mezger fundet frem til en konstruktion, hvor søjleben i støbt aluminum kan fastgøres på beslag på undersiden af bordpladerne uden brug af værktøj. Det snedige ved konstruktionen er, at beslagene er udformet på en sådan måde, at søjlebenene enten kan monteres som understøtning af almindelige, enkeltstående borde, eller kobles sammen som understøtning mellem flere bordplader. I følge designeren medfører løsningen, at antallet af ben ved større opstillinger bliver reduceret, hvilket giver et mere roligt totalindtryk. Samtidig vil opdelingen af ben og bordplader i seperate enheder gøre, at de enkelte borde er lettere og nemmere at håndtere, når der skal rykkes rundt, ændres opstillinger eller køres fra og til depot. Af samme årsag har Mezger designet transportvogne til henholdsvis søjleben og bordplader.

 

Mellem benene kan der påhæftes kabelbakker med stik til el og internet, der kan vinkles til begge sider, og på selve benene kan der monteres rør med magneter til skjult kabelføring til gulv. Bordpladerne leveres som standard med mange forskellige overflader og pladegeometrier, der udover kvadratiske og rektangulære plader også omfatter runde og rhombeformede plader. Bordene kan endvidere monteres med frontpaneler til f.eks. VIP-konferencer, hvor man sidder overfor hinanden.

 

Organisk sommerfugl til intime møder

Brunner har også en ny skærmvæg med på programmet. Skærmvæggen, der har fået det poetiske navn Butterfly, er udviklet af designerduoen Jehs + Laub og er beregnet til møder i små grupper, hvor man gerne vil have lidt intimitet og isolation. Det er en organisk udformet letvægtskonstruktion i stålrør og stof, som er let at flytte rundt på for kun en person, og kan derfor nemt opstilles efter behov - eksempelvis i grupper, enkeltvis, eller i en konkav/konveks opstilling.

 

Butterfly er konstrueret som en kvartcirkel med afrundede sider, og har den fine detalje, at den centrale base ved gulvet har et større cirkelslag på indersiden end på ydersiden, hvilket giver to forskellige synsindtryk: En lille, stram cirkel på ydersiden, og en mere blød på indersiden, hvor der skal være plads til møbler. Derudover er underkanten af skærmvæggen hævet et par centimeter fra basen i en flad vinkel, der afsluttes med et par små, runde fødder. Optisk er det en særdeles smuk løsning på et meget funktionelt møbel.

Kontaktinformation