Nyheder fra Brunner: Tysk design til det skandinaviske publikum

Møbelproducenten Brunner har en række nye og innovative møbelserier til kontorer og offentlige pladser. Med et stærkt hold af bl.a. italienske og tyske designere, har de skabt en serie af nye klassikere.

 
Tekst af Alexander Tengbjerg
 

Brunner har designet og produceret deres egne produkter i over 40 år og holder stædigt fast i, at deres produktion skal ligge i Tyskland.  Her sætter man en ære i mærkaten ”Made in Germany”, og man er stolte af den tradition for godt håndværk og design, som man har opbygget gennem årene i den sydtyske fabrik.

 

Foruden traditionerne leder man altid efter ny inspiration og har partnerskaber med internationalt anerkendte designere såsom jehs+laubArchirivoltoWolfgang C.R. Mezger og osko+deichmann.

 

Blandt forårets nyheder kan Brunner præsentere deres alsidige crona-kollektion, designet af italienske studio Archirivolto,. Allerede på dette års Stockholm Furniture Fair, løftede Brunner sløret for den spændende kollektion, hvor stolene fås i vidt forskellige farver, modeller og former, så de kan bruges i mange forskellige henseender, hvad end det er i et mødelokale, en lounge eller en café.

 

At stolene kan stables, betyder, at de egner sig helt ideelt til de store konferencecentre, hvis man ønsker en stol, der er praktisk og komfortabel, men med et skarpt skåret design. Også deres udendørs stole i skarpe farver tegner til at blive en stor succes. Man er ikke i tvivl om deres italienske ophav, når man ser på det store udvalg af skarpt optrukne farver. For mange i norden vil de farverige møbler være et tiltrængt afbræk for vores traditionelle grå og mørke farvevalg, uden man behøver at gå på kompromis med et stilrent design.

 

Temperamenter fra nord og syd

Også Brunners A-kollektion blev vist frem i Sverige. Den er skabt af den tyske designerduo jehs+laub, og denne serie bygger videre på klassikeren A-Chair. I modsætning til den skarpt optrukne og temperamentsfulde italienske crona-kollektion, ser man her et klassisk eksempel på formfuldendt tysk funktionalistisk design. Kollektionen indeholder nu den modulære A-Bench og den fuldt polstrede A-Lounge stol.

 

Designerduoen og Brunner står også bag Ray-kollektionen, der kan tolkes som en stringent leg med materialerne. Formålet var at skabe en kollektion, man straks ville genkende, ikke alene når man så stolenes linjer og strukturer, men også når man satte sig i dem.

 

Både A- og Ray-kollektionen er designet med et ønske om at skabe møbler, der er er komfortable og bidrager positivt til rummets overordnede udtryk, hvad end de er placeret i et loungeområde eller i et stort mødelokale. Målet, uanset i hvilken kontekst de placeres, er at facilitere et møde mellem mennesker.

 

 

 

Brunner GmbH – Et familieejet firma

Det familieejede firma blev grundlagt i 1977 og ledes i dag af Helena og Rolf Brunner, og i anden generation, af Dr. Marc Brunner og Philip Brunner. Brunner har mere end 500 medarbejdere, er arbejder målrettet for at udvikle, producere og markedsføre møbler af højeste kvalitet.

 

- Vi har en passion for kvalitetsmøbler, og en lyst og vilje til at gøre hvad der virker umuligt i vores kunders øjne. Det er lige netop det fundament som denne virksomhed er bygget på, fortæller firmaets to grundlæggere, Helena og Rolf Brunner.

Kontaktinformation