DSC_0275

Mød SPOT - den første firbenede robot til scanninger af byggepladser i Danmark

 

Med sine lange ben og hundelignende bevægelser er Spot den første firbenede robot i Danmark. Den kommer fra den amerikanske robotvirksomhed Boston Dynamics og det er Teknologisk Institut, som har skaffet den til landet.

 

Spot er en professionel servicerobot, som er udstyret med kameraer på hele kroppen og så har den indbyggede sensorer, som gør, at den både undgår at støde ind i ting og kan navigere i ujævnt terræn. Spot kan bære omkring 14 kilo, mens den stadig kan bevæge sig med 1,6 meter i sekundet. Desuden kan den udstyres med en gribearm og ekstra kamerateknologi til brug ved særlige inspektionsopgaver.

 

 

DSC_0278
DSC_0263
DSC_0248
DSC_0273
DSC_0264
 
 

 

 

Den danske udvikler af software til byggeriet Buildcode ApS har allerede haft mulighed for at teste Spot i praksis på en dansk byggeplads, nemlig det i alt 82.000 kvm store projekt på Postgrunden, hvor Danske Banks nye hovedsæde er i færd med at blive bygget. Som følge af Spots arbejdsindsats på Postgrunden har Buildcode været i stand til at levere 3D-modeller i Sitemotion, som er er en letforståelig og let operationaliserbar måde, hvorpå byggeledere kan håndtere de forskellige datastrukturer for hhv. scanninger og byggedata, og på samme tid visuelt få præsenteret data og realtime status.

 

 

Kontaktinformation

  • Buildcode ApS
  • Hestehaven 21 E-F, 5260, Odense S
  • Tlf: 78 70 19 76
  • Web: https://buildcode.dk/
  • Email : mhn@buildcode.dk