1683017548-ag4fmi1bTheRaft

The Raft - en flydende pavillon i CLT

 

 

Topbillede: Masser af arkitekter og ikke mindst alle lokale københavnere vil ved Christians Brygge under arkitekturkongressen kunne slippe den faste grund under fødderne og mærke vandets bevægelser strømme gennem sig på en platform af træ og med skyggende røde  draperingen som tag.

 

 

Gæsterne ved store arkitekturtræf i København i sommeren 2023 vil ved byens mange kanaler og anløbssteder støde på en smukt draperet tømmerflåde - en pavillon, der vil lægge til en af Københavns Havns mange flydende pontoner. Det er en tømmeflåde – eller The Raft – som er det officielle navn på den pavillon udført i CLT, som fanger vandets bevægelser under det farverige, luftigt draperede røde tag.

 

CLT Denmark er pionerer

CLT Danmark er sammen med Kvadrat og Bevica Fonden partnere til Studio Coquille og Tan & Blixenkrone på pavillionen – The Raft.

 

CLT Denmark har i en årrække været pioner for konstruktionsmaterialet CLT, der er et klimavenligt alternativ til beton. I dag leverer firmaet CLT til stort set alt slags byggeri, fordi arkitekter og bygherrer har forstået, at CLT- substituering er en meget effektivt vej til nedsættelse af byggeriets klimaaftryk.

 

- Byggeriet vejer tungt i det store regnskab, og derfor er oplagt så vidt muligt at undgå materialer med høj CO2-aftryk, som fx beton og stål, fortæller direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

 

Direktør Per Thomas Dahl har grundlagt virksomheden med en vision om at ændre byggebranchen og bidrage til at nå Danmarks ambitiøse klimamål.

 

- Vi har i Danmar lanceret et materiale, som allerede anvendes i stor målestok worldwide, og som et alternativ med lav miljøpåvirkning i forhold til de traditionelle konstruktionsmaterialer, siger Per Thomas Dahl.

 

Partnerskabet med de visionære arkitekter fra Studio Coquille er fortsættelsen af en linje, hvor Per Thomas Dahl lader arkitekter udfordre materialet muligheder. Han har skabt en virksomhed bestående af et team af ingeniører og konstruktører, der arbejder med at fremme anvendelse af CLT, men også tilskynde til spændende arkitektoniske løsninger, der udfordrer materialet med bæredygtighed som kompas.

 

Fakta:

Pavillonen – The Raft – vil være at finde ved Christians Brygge fra den 3. juni til den 31 august.

 

Kontakt:

Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, telefon 61953354 – mail ptd@clt-denmark.dk

Pressekontakt: Hjelm/PR – telefon 40 29 92 32 – moh@hjelmpr.comKontaktinformation