Thors Tårn002

Fokus på varmesluser som brandsikringsløsning i etagebyggeri

 

Byggeri i højden stiller særlige krav til brandsikkerhed og flugtveje, og her er COLTs varme luftsluser en løsning, som ikke kræver meget plads, ligesom 3-lags termorude og en lav U-værdi sikrer energirammen.

 

Thors Tårn001

Høje bygninger skyder op overalt i de større byer, og det stiller særlige krav til brandsikkerhed, brandventilation og flugtveje. Her er varme luftsluser en sikker flugt- og sikkerhedsløsning, der kan indbygges i alle facadetyper og giver pladsbesparelse på flere m2 pr. etage, og Lars Larsen, direktør i CO&LT Aps pointerer:

 

– Varme luftsluser kræver en facadeåbning til det fri, og det kan være en udfordring at skaffe de nødvende m2 aerodynamisk areal, men her er Colts lamelbaserede varme luftsluser en sikker løsning. De giver stort aerodynamisk areal, og kræver ikke gennemgåede kanaler og skakte som ved overtryksventilation.

 

– Coltlite eller Firelight3 brandventilation er gode løsninger, hvis der er brug for åbningsarealer i facader for luftsluser og brandventilation. Det er egentlig et vindue ligesom alle andre, men opdelingen i lameller øger effektiviteten og giver en langt højere Cv faktor, fortæller Lars Larsen og fortsætter:

 

– En anden men meget væsentlig faktor, der taler for anvendelse af de varme luftsluser, er den daglige drift og vedligeholdelse. I forhold til andre løsninger har man her at gøre med en forholdsvis simpel produkttype, der medfører meget lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger. Ligesom der - nok så væsentlig - er meget få chancer for svigt, når det virkelig gælder. Det taler klart for løsningens anvendelse

 

Læs også: Portræt af indretningsarkitekt Anne Krogh: Den menneskelige psyke er det bedste udgangspunkt

 

Energivenlig løsning

Colts CL3 luftsluse leveres med 3-lags termorude opbygning og er med en U værdi omkring 1,1 W/m2K med til at sikre bygningens energiramme. Lamellerne betjenes samlet af en 24 V el-motor, der kan positionere lamellerne valgfrit mellem åben og lukket. Enhederne for luftsluser og brandventilation er naturligvis testet iht. DS/EN 12101-2 og CE mærket.

 

En mulighed for alle facadeprofilsystemer

Colts varme luftsluse kan enten sættes ind som et selvstændigt vindueselement, men forskellige typer adapter flanger muliggør også sammenbygning med stort set alle facadeprofilsystemer.

 

Mange design-muligheder

Alle varmesluser bliver tilpasset bygningens arkitektoniske krav og design. COLT tilbyder alle dimensioner af enheder i spring på hele millimeter i såvel højde som bredde. Løsningen bruger markedets smalleste profiler, slim line motorer og overfladebehandling kan laves efter projektkrav og arkitekternes ønske.

 

Nem montage

Coltlite bliver oftest leveret som en samlet luftsluse, men af hensyn til håndtering og vægt kan enhederne også leveres som rammeopbygning separat, med efterfølgende enkel montage af de enkelte lamelvinduer.

 

Beregning af pladsbesparelse

En enhed på 1,5 x 2,55 m. (bxh) giver 2 m2 aerodynamisk areal.