Helhedstænkning er afgørende for et godt byggeri ifølge CSK Stålindustri

Når helhedstænkning og totalleverancer giver gevinster til et projekt, er det bl.a. fordi det betyder solid planlægning, kortere arbejdsgange og færre fejl. Til komplekse byggerier er det samtidig en god mulighed for at kunne imødekomme skærpede krav fra arkitekter og bygherrer.


Tekst af Rune H. Jensen


Minutiøs planlægning. Grundighed. Detaljebevidsthed. Og helhedstænkning. Det lyder måske tørt, men det er ikke desto mindre faktorer, der er afgørende for, at innovative og kreative projekter når helt i mål og gør vision til virkelighed:


- Èt er teori, noget andet er praksis. Når vi taler meget store og komplekse byggerier, kræver det helhedstænkning fra start til slut over en måske mangeårig periode. Til nytænkende og komplicerede projekter som f.eks. Experimentarium i Hellerup eller BLOX i København, kan der være udfordrende ønsker eller skærpede krav til tolerancer og præcision, der skal imødegås, siger Steen K. Bojesen fra CSK Stålindustri.


- Derfor er det vigtigt at bruge lang tid på at planlægge, sparre, koordinere og mødes med samarbejdspartnere såsom arkitekter og bygherrer for at definere de helt rigtige parametre og værdier, som vi kan stå inde for og som holder.





Læs også: 
CSK Stålindustri: Stål vinder frem og hædres med pris


Følg processen helt til dørs
Som projektdirektør hos CSK Stålindustri har Steen K. Bojesen en stålsat tro på, at alt kan lade sig gøre med stålet som byggemateriale. Virksomheden har i dag ca. 325 medarbejdere og er en førende danske specialist inden for alle typer stålkonstruktioner, specialdesign, trapper, glasværn og altaner i egenproduktion.


Med over 20 års erfaring med stålkonstruktioner er man ikke i tvivl om, at en helhedsorienteret tilgang til et projekt er en klar fordel. Derfor sætter den vestjyske virksomhed også en ære i at følge processen hele vejen fra rådgivning, design og konstruktion til produktion og montage.


- Når vi kan varetage hele paletten og hele leverancen, er der trods alt langt mindre risiko for fejl, og der er kortere arbejdsgange for bygherre – uanset om der er tale om mindre eller meget omfangsrige opgaver. Alsidighed og planlægning ned i de mindste detaljer er bestemmende parametre for, at et projekt glider. Dér har vi erfaringen og kan eksekvere, når tingene skal planlægges, gøres ordentligt og til tiden.


 - Det er rigtig vigtigt for et projekt, at der er grundighed og et godt flow i processen, også når der er en meget presset tidsplan, fordi byggeresultatet jo får daglig betydning for mennesker i mange år frem. Derfor kræver det erfaring, kreativitet og ikke mindst helhedstænkning at skabe projekter med lidt ekstra dimensioner på alle fronter, slutter Steen K. Bojesen.


Læs også: 
CSK Stålindustri – stål til fremtiden

Kontaktinformation

  • CSK Stålindustri A/S
  • Sdr. Thorstedvej 1, 7700, Thisted
  • Tlf: 9617 7000
  • Web: http://www.csk.dk/
  • Email: sales@csk.dk