Bane_Danmark_Ringsted_300dpi

Skab akustik, der giver mening

Hos DAMPA, er akustik en af de vigtigste strenge i virksomhedens DNA og kan spores 69 år tilbage til virksomheden originale navn ”DÆMPA” fra 1951. Det er således vigtigt for den danske metalloftsproducent at akustikken, der er en af hjørnebrikkerne i indeklimapuslespillet, hele tiden er i fokus og i synergi med metallernes unikke design- og bæredygtige egenskaber.

 

Akustikkens grundregler tillader ikke kompromis 

 

Når man taler akustik, er det efterklangstiden – den rungen vi fornemmer, når akustikken ikke er optimal – der typisk sætter dagsordenen: ”Uanset hvilket rum vi befinder os i, er de akustiske regler de samme. Er efterklangstiden lang er det akustiske miljø ikke optimalt og vi skruer højere og højere op for lydniveauet, indtil rummet er fyldt med larm og derfor ubehageligt at være i.” fortæller Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA.


"Derfor har vi udviklet DAMPA Silent Board, der i absorbtionsklasse A kan optimere efterklangstiden i et hvert rum, uanset ønsker til designudtryk og akustiske behov.”  

 

69 års erfaring med akustik som designelement

 

”Vi har arbejdet med metal og akustik i over 69 år, hvorfor det var nærliggende at nytænke metallernes robusthed og designegenskaber, for at understøtte akustiklofternes indeklimamuligheder.” siger Mogens og fortæller at det netop anbefales at størstedelen af loftet dækkes af lydabsorberende materiale, mens der tilføjes absorberende elementer til væggen tilsvarende 20% af rummets gulvareal.

 

Nyborg_Gymnasium_meteor_Trappe_300dpi

 

Pga. af DAMPA’s lange erfaring med akustik kan der skabes helt unikke designs med farver og perforationsmøsnstre i det 100% genanvendelige stål med lang levetid. På Nyborg Gymnasium er der bl.a. skabt en meteor ved hjælp af specielle perforationsmønstre.

Kontakt DAMPA på dampa@dampa.dk eller tlf. +45 63 76 13 00, for hjælp til optimering af din akustik.

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email: dampa@dampa.dk