1639416616-qxz-Hvide_Paneler_Blaa_Stue_300dpi

Stålplader er bæredygtige akustikløsninger

Foto: Indret hjemmet med flotte akustikløsninger.
Ingen betænker sig ved at drikke øl eller sodavand af metaldåser. Metal er et yderst bæredygtigt materiale, da det kan støbes om og genanvendes igen og igen.
 

 

Vælger man akustikløsninger fra DAMPA, får man ikke blot en bæredygtig løsning, men også muligheden for at designe sin helt egen personlige version – i det rå materiale, med farve eller digitalt print.

 

Tekst af Astrid Helene Seier Ellemo

 

De fleste har nok på et eller andet tidspunkt prøvet at sidde i et rum, hvor akustikken var så dårlig, at man ikke kunne høre, hvad personen overfor sagde. Det er hverken særlig rart eller befordrende for sammenkomster. Akustiske vægpaneler er løsningen, og det er ikke noget nyt, at metal er yderst anvendeligt til formålet. Hos DAMPA har man siden 1951 været leverandør af akustiske loftssystemer til bygge- og marinesektoren. Det nyeste skud på stammen hos DAMPA er deres vægpaneler, som også er velegnet til private hjem. De akustiske vægpaneler i stål kan skræddersyes efter behov – DAMPA har udviklet vægpanelerne Silent Board og Silent Board Flex, som begge fås i akustikklasse A.

 

- Vi ser ofte, at ejere af f.eks. nybyggerier og typehuse står med en meget minimalistisk bolig med mange hårde overflader i form af stengulve og en generelt lidt rå stil med højt til loftet, stål og beton. De oplever efterfølgende tit, at de døjer med akustikken i deres store køkken-alrum, hvilket vores vægpaneler kan afhjælpe, siger Lone Rold, der er Projekt- og arkitektrådgiver hos DAMPA.

 

Læs også: DAMPA: Stilren integration med metallofter

 

Metal reducerer efterklangstid

At perforerede metalplader kan forbedre akustikken, overrasker mange. Med DAMPAs akustikløsninger aktiveres alle tre absorbenttyper: den porøse absorbent, resonansabsorbenten og membranabsorbenten. Ved at kombinere alle tre absorbenttyper er du sikret en akustikløsning, der reducerer efterklangstiden og kan tilpasses behovet i et hvert rum.

 

- De nye akustiske vægpaneler er lette at tilpasse til individuelle løsninger, ligesom de fås i alle NCS- og RAL-farvekoder. Det vil sige, at hvis en kunde har valgt en bestemt mørkeblå farve på væggen derhjemme, kan vi tilbyde matchende vægpaneler, siger Lone Rold og forsætter:

 

- Man kan også vælge vægpaneler med en rå stil f.eks. i korroderet stål eller en galvaniseret overflade eller med digital print. Det kan f.eks. være fotos af ens børn, ferieminder eller en flot grøn skov. Men vores vægpaneler kan også have en dobbeltfunktion i form af en opslagstavle. Hvor folk hidtil har været vant til at se disse i kork eller træplader beklædt med stof, så kan man med vores vægpaneler få tingene til at spille sammen i en moderne indretning.

 

I den nyeste akustikløsning, Silent Board Flex, leger DAMPA med forskellige grafiske elementer, lys og skygge. Dette giver unik oplevelse, når man bevæger sig forbi vægpanelerne.

 

Let og enkel opsætning

En anden fordel ved DAMPAs vægpaneler af metal er, at de er nemme at holde rene.

 

- Vores akustiske vægpaneler ser ikke blot godt ud, de er også hygiejniske. Herudover er de udstyret med et rigtig let ophængningssystem, så man behøver ikke være håndværker for at sætte dem op. Det er en simpel skinne panelerne blot hænges på, forklarer Lone Rold

 

- Hos DAMPA har vi et stort fokus på bæredygtighed, hvor vi arbejder ud fra tankegangen ’reduce, reuse, recycle’. Alt fra vores akustikpaneler kan genbruges. Når moden f.eks. skifter fra grøn til blå, kan du give os et kald og så kan farven på dine vægpaneler ændres. Metallet hverken forgår eller mister sine egenskaber, og med små modifikationer kan det indgå i et nyt projekt, siger Lone Rold.

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk