DS Stålprofil Building Green SSAB Partnerskab 2048x1365px

DS Stålprofil indgår partnerskab med SSAB om leverancer af fossilfrit stål

 

Pressemeddelelse: SSAB og DS Stålprofil indgår fossilfrit stålpartnerskab med leverancer fra 2026

 

Stålprofilproducenten DS Stålprofil og stålproducenten SSAB har annonceret et partnerskab om levering af fossilfrit stål gradvist fra 2026. Danske DS Stålprofil planlægger at bruge fossilfrit stål i tagbeklædning og facadeprodukter.

 

Partnerskabet vil yderligere styrke DS Stålprofils position som leverandør af bæredygtige, lange levetidsløsninger og vedligeholdelsesfrie bygningsløsninger og bringer SSAB tættere på målet om at bidrage til at skabe en fossilfri værdikæde.

 

"Vi er utrolig glade for at have DS Stålprofil som partner for fossilfrie stålprodukter fra SSAB", siger Jan Meier, salgsdirektør i SSAB Europa. "Sammen vil vi understøtte og gøre det muligt for byggebranchen at opfylde de fremtidige krævende mål for C0 2-reduktioner i nybyggeri. Bæredygtigt byggeri – ikke kun i brugsfasen, men også ud fra de materialer, der anvendes til bygningen – bliver mere og mere vigtigt. Og med SSAB fossilfrit™ stål kan vi virkelig gøre en forskel for denne industri."

 

"I skiftet mod en ny lav-emissionsøkonomi vil vores stålprodukter være en vigtig bidragyder for entreprenører, arkitekter og bygherrer til at nå deres klimamål," siger Thomas Rasmussen, administrerende direktør i DS Stålprofil. "Det unikke, fossilfrie stål har en lang levetid og er 100% genanvendeligt. Vi ser frem til et endnu stærkere partnerskab med SSAB og til at tilbyde vores kunder den samme stålbeklædning af høj kvalitet som altid, men nu med en endnu stærkere bæredygtig profil. På den måde er vi både ansvarlige og med til at skabe en mere bæredygtig fremtid."

 

DS Stålprofil er ”Cradle to Cradle Certified®”, hvilket er et vejledende princip for bæredygtighed for virksomhedens fremtidige aktiviteter.

 

SSAB planlægger at lancere fossilfrit stål i kommerciel skala i løbet af 2026 og vil stort set eliminere kuldioxidemissioner fra deres egne aktiviteter omkring 2030. SSAB samarbejder med jernmalmproducenten LKAB og energiselskabet Vattenfall som en del af HYBRIT-initiativet om at udvikle en værdikæde for fossilfri jern- og stålproduktion, der erstatter kokskul, der traditionelt bruges til jernmalmbaseret stålfremstilling, med fossilfri elektricitet og brint. Denne proces eliminerer praktisk talt kuldioxidemissioner i stålproduktionen.

 

For yderligere information kontakt:

 

Hanna Hoikkala, pressemedarbejder SSAB, hanna.hoikkala@ssab.com, +46 736551117
DS Stålprofil A/S, Thomas Rasmussen, CEO: tlr@ds-staalprofil.dk, tlf. +45 9657 2824

 

SSAB er en nordisk og amerikansk stålvirksomhed


SSAB tilbyder værdiskabende produkter og serviceydelser udviklet i tæt samarbejde med sine kunder for at skabe en stærkere, lettere og mere bæredygtig verden. SSAB har medarbejdere i over 50 lande. SSAB har produktionsfaciliteter i Sverige, Finland og USA. SSAB er noteret på Nasdaq Stockholm og har en sekundær notering på Nasdaq Helsinki.

 

 

Billedet er fra Building Green, Aarhus, hvor arkitektkonsulent Michael Højgaard, DS Stålprofil og Niels Rifsdal, SSAB giver hånd på det nye partnerskab. Mød dem på Building Green den 3. og 4. maj 2023 på stand 32.

Kontaktinformation