DS Inspiration 2048x1365px

Ren, rå inspiration

Mange arkitekter allerede kastet deres kærlighed på DS Stålprofiler. Især den eksklusive profil Nordic Klikfals, der er en stram og tidløs arkitektonisk tag- og facadeløsning uden synlige skruer, vinder mange arkitekthjerter. Det skyldes bl.a. den optimale designfrihed profilerne giver, men Nordic Klikfals er også hurtigere og nemmere (og dermed også billigere) at montere end andre tagbeklædninger, fordi profilerne blot klikkes sammen.

 

Ganske enkelt wauv!

 

Karen Kjærsgaard underviser på arkitektskolen i Århus og er dermed altid ’up to date’ med alle de nye trends og tendenser, der rører sig på dette felt. Karen har mere end 25 års erfaring indenfor design og arkitektur, hvilket giver hende indgående kendskab til området.

 

”Når man bruger et materiale, der traditionelt anvendes på staldbygninger, på en ny måde, så får man et helt nyt look, som er virkelig lækkert. Stålplader har en utrolig smuk finnish og overflade, og det passer perfekt til de krav, vi stiller som arkitekter. Man får en fin kombination af det rå og det raffinerede. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bygger med stål. Mine primære valg er æstetiske - men det gør da heller ikke noget, at materialet er vedligeholdelsesfrit og holder i mange år.

 

Jeg besøgte DS Stålprofil i Hobro og tænkte med det samme, at det var en fantastisk virksomhed. Jeg var blot en mindre kunde, men blev behandlet over al forventning. Jeg fik en ny kontaktperson midt i processen, men det foregik helt uden problemer - og vi fandt sammen frem til de mest egnede løsninger til huset. Serviceniveauet var virkelig højt, og jeg havde aldrig svært ved at finde gode og æstetiske løsninger sammen med dem.”

 

Læs mere om facadebeklædning i stål her: Facadebeklædning

 

Og mere om ståltag her: Ståltag

 

cd

Sommerhuset her ligger på Sjællands Odde tæt ved kysten midt i naturen. Enkelt, top trendy og bjergtagende smukt, ligger denne lille perle, helt uden at forstyrre omgivelserne. Huset er på elegant og minimalistisk vis nærmest designet præcis til dette sted, og valget af stålplader i den rå natur, forstærker det enkelte udtryk i boligens arkitektur. Flere billeder ses her!

 

 

Smuk og landlig fornemmelse med tyndpladestål

 

”Vi er generelt vilde med tyndpladestål. Vi har ofte anvendt stålplader i vores byggerier og forventer også at gøre det i femtiden. Stålpladerne skaber en fornemmelse af landlighed – i kombination med f.eks. lærketræ fremstår stål utrolig smukt og giver en følelse af afslappethed, som er en vigtig faktor for os.

Miljø og bæredygtighed er ultra vigtigt for os. Vi har lavet udførlige livscyklusanalyser på tyndpladestål og fundet ud af, at det har nogenlunde samme klimabelastning som træ, når det anvendes som beklædning. Det overrasker mange, men det skyldes, at materialeforbruget er ret lille, når tykkelsen typisk kun er 0,60 mm. Derudover har vi eksperimenteret med genbrug af tyndpladestål, som viser sig at have et betydeligt genanvendelsespotentiale i faserne mellem første generations anvendelse og recycling.”

 

Den danske arkitektvirksomhed, Tegnestuen Vandkunsten, løser mange forskellige opgaver i arkitekturens verden. De arbejder bl.a. med byplaner, boliger, bebyggelser, renoveringer og transformationer. Herudover løser de også arkitekturopgaver i den sociale og kulturelle sektor.

 

Læs mere om mulighederne med ståltag her: Ståltag

 

Artikel 1 - billede 2 Lisbjergvej 13  Aarhus

I foråret 2018 stod dette spændende og bæredygtige boligprojekt færdigt på Lisbjerg Bakke lige uden for Århus. Det er første gang, at en fireetagers ejendom i næsten 100% træ, står opført i Danmark. De almene boliger består af 35 familieboliger og 3 ungdomsboliger. Det er efter danske byggeforhold, meget utraditionelt byggeri. Byggeriet er hædret med Aarhus Kommunes Arkitekturpris i efteråret 2018. Se flere billeder af projektet her!

 

 

Næsten vedligeholdelsesfrit, smukt, grønt sommerhus

 

Lotte og Peter Foght-Sørensen er begge arkitekter fra Mangor & Nagel Arkitekter. De drømte om et lækkert sommerhus, på deres naturgrund på Skuldelev Ås ved Roskilde Fjord. Drømmen gik i opfyldelse, og dette smukke, grønne hus, står nu opført i en lille lysning i skoven med udsigt op ad åsen.

 

”Vi ønskede et miljøvenligt sommerhus, der skulle passe ind i de grønne omgivelser. Derfor valgte vi at opføre huset i træ beklædt med grønne stålplader med lang levetid. Vi har fået en løsning, der ikke skal males og vedligeholdes, men som alligevel passer godt ind i naturen! Høj service fra DS Stålprofil resulterede i, at vi fik udført specielle designdetaljer ved hjørner, vinduer og skorsten.”

 

Huset er, med sine grønne stålprofiler, på alle måder blevet skabt til den skønne og idylliske skovlysning. De giver et ensartet og skulpturelt udtryk, da materialerne går igen på facader og tag. Parret har valgt at begroning fungerer som en patinering, der på en grøn baggrund gør huset smukkere med alderen.

 

Det prisbelønnede, danske arkitektfirma, Mangor & Nagel, har base i København, Frederikssund, Århus og Roskilde. De har 90 engagerede og dygtige kollegaer bestående af arkitekter, landskabsarkitekter, bygningskonstruktører...

 

_06I9010 DS SKIBBY WEB

Både facade og tag er beklædt med mørkegrønne stålplader udvendigt. terrassen og indvendigt er der valgt lyst træ i grå nuancer, hvilket holder det fine sammenspil med naturen. De enkle, vedligeholdelsesfrie materialer skaber en idyllisk og hyggelig sommerhusstemning. Se flere billede af projektet her!

 

DS Stålprofil skiller sig ud i forhold bæredygtighed, højt serviceniveau og produktkvalitet i særklasse - uanset om du vælger tag- og facadeløsninger i stål eller kobber.

 

Læs mere om DS Stålprofil og se flere inspirerende byggerier med stål og kobber her.

Kontaktinformation