Fejlfri indendørs fuger inden for rækkevidde

Annonce

Fejlfri indendørs fuger inden for rækkevidde

Effektive løsninger kræver elastiske fugemasser. Derfor har Dana Lim lanceret den nye Danaseal Interiørfuge 521, der gør det nemt for fugeentreprenøren såvel som maleren at opnå indendørs fuger, som bevarer en ren og glat finish, samtidig med at risikoen for svindrevner minimeres – uafhængigt af faktorer som knappe tørretider og ugunstige fugtforhold.   


Med den nye Danaseal Interiørfuge 521 har Dana Lim udviklet en løsning, der er skræddersyet til indendørs fugning ved bl.a. gipsvægge samt omkring vinduer og døre. Den elastiske og antistatiske interiørfuge er bl.a. kendetegnet ved sin matte og tørre overflade, som gør den ekstremt smudsafvisende og sikrer fugen et flot look. Samtidig gør dens lange bearbejdningstid og smidige konsistens det lettere at opnå en flot finish.


Fuger fri for snavs og smuds

Hans Jørgen Makne er fugeentreprenør og ejer af firmaet Makne Fugeteknik. Ifølge ham rummer Danaseal Interiørfuge 521 en række egenskaber, der bidrager til at gøre hans arbejdsdag mere effektiv og ikke mindst hans resultater bedre: - Vi har brugt litervis af Danaseal Interiørfuge 521, siden Dana Lim sendte den på markedet for nylig, og det skyldes bl.a., at vores kunder er meget begejstrede for de resultater, den giver. Deres positive respons bunder i høj grad i fugens meget matte og tørre overflade, som har den positive egenskab, at den er ekstremt snavs- og smudsafvisende, så kunden altid har glæde af ren og pæn fuge. Mange elastiske fugeprodukter, som fremstår blanke, har en tendens til at blive klistrede og dermed fedtede, samt at suge støv og smuds til sig med det resultat, at fugen virker snavset, uvasket og med en tendens til at gulne, forklarer Hans Jørgen Makne.

Konsistens effektiviserer arbejdet

- Udover at give flotte resultater er det afgørende for os at de produkter, som vi bruger, er gode at arbejde med. Visse fuger har den uheldige effekt, at man risikerer at ”trække” produktet med, når man glitter, hvorefter der skal bruges tid på at glatte ujævnhederne ud. Den nye interiørfuge har en langt mere smidig og lækker konsistens, og det gør den lettere at skrabe og langt mindre tilbøjelig til at ”følge med” pinden, når fugen skal formes, hvilket gør vores arbejde lettere. Og pga. dens lange åbentid kan man lægge op til 20 m fuge ud, som kan bearbejdes, uden at fugen sætter skind, hvilket effektiviserer vores arbejdsproces betydeligt, fortsætter han. Danaseal Interiørfuge 521 har en høj elasticitet sammenlignet med andre fugemasser. Og fordi den er beregnet til indendørs brug, er den udviklet med det størst mulige miljø- og indeklimahensyn for øje og er således fri for både phthalater, tin, lugt og UV-beskyttelse.    

Kommer tidspressede malere til undsætning

I takt med byggeriets voksende fokus på produktivitet ændres håndværkerens arbejdsgang. Det gælder ikke mindst for malerne, idet processen, der ligger forud for deres arbejde, ofte er tidsmæssigt indskrænket, så byggematerialerne ikke får nok tid til at akklimatisere, dvs. tørre ordentligt ud, når arbejdet påbegyndes. Derfor viser malerens gængse produktpalette sig ofte at være utilstrækkelig i forhold til at kunne levere en 100 pct. håndværksmæssig korrekt og holdbar løsning. Erik Andersen er laboratoriechef hos producenten Dana Lim, og han kender godt til malernes udfordringer: 

- Pga. de utilstrækkelige tørretider opstår der ofte svind i byggematerialerne, som fører til revner i hjørnerne mellem lofter og vægge, når bygningen tages i brug og varmes op. De uønskede revner opstår tit, fordi den anvendte akrylfugemasse ikke har den nødvendige elasticitet, som materialesvindet kræver. Dertil kommer, at mange byggeprocesser finder sted på tidspunkter af året, hvor uhensigtsmæssige temperaturer og luftfugtighed gør det svært for akrylfugemassen at hærde, pointerer Erik Andersen. 

Ifølge Erik Andersen har malerbranchen i mange år efterspurgt en løsning, der kan imødekomme de udfordringer, som byggeriets krav om hurtige resultater medfører. Derfor er den nye interiørfuge udviklet til at minimere risikoen for revner - uafhængigt af faktorer som tidspres og klimaforhold:    

- Danaseal Interiørfuge 521 optimerer malerens arbejde, så ugunstige arbejdsprocesser ikke kommer i vejen for et tilfredsstillende resultat. Fugen har en høj elasticitet sammenlignet med akrylfugemasser, hvilket forhindrer den i at revne, når bygningen trækker sig sammen og udvider sig som følge af de klimatiske forhold, afslutter han. 

Dana-Lim

Dana Lim

Vi er Skandinaviens førende lim-, fugemasse- og spartelproducent. Vi udvikler og fremstiller kvalitetsløsninger med fokus på kundens behov. Hos Dana Lim tilpasser vi løbende vores omfattende produktprogram og services til markedet, og vejen fra tanke til handling er hos os altid kort.

 

Vores forretning bygger på tre søjler: Den stærke kunde- og markedsorientering, en højtspecialiseret produktudvikling med anvendelsesmulighederne i centrum samt en rummelig, miljørigtig og samfundsansvarlig forretningsdrift.

 

Det, tror vi, skaber det mest bæredygtige og langsigtede grundlag for vækst – også i årene fremover.

Kontaktinformation
Dana Lim
Københavnsvej 220
4600 Køge
Tlf:56 64 00 70
Email: