<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fremtidens forsamlingshus
Dansk Halbyggeri

Annonce

Fremtidens forsamlingshus

"SAMVÆRKET A/S Kirke- og kulturcenter er et bud på fremtidens forsamlingshus - en multihal tilsat kultur. Bygningen har sit helt eget udtryk, men indgår i funktionel symbiose med det eksisterende byggeri. Det er et hus funderet på multianvendelighed med plads til det hele".

 

Sådan beskriver arkitekt Cecilie Anhøj Kruse fra GPP Arkitekter det nye kirke- og kulturcenter. 

En drøm går i opfyldelse for SAMVÆRKET med det nye kirke- og kulturcenter i Kolding. Centeret opføres i forlængelse af en eksisterende højskolebygning i et grønt og attraktivt parkområde. Her skal det nye center skabe rammerne for socialt og kulturelt samvær med plads til forskelligartede aktiviteter og koncerter. Arkitektonisk skal byggeriet i sit udtryk, materialevalg og med sine store glaspartier signalere åbenhed og invitere til dialog - men stadig skabe nysgerrighed.

 

SAMVÆRKET opføres i totalentreprise af Dansk Halbyggeri i samarbejde med GPP Arkitekter og VITA Ingeniører. 

 

Elegant arkitektonisk sammensmeltning

Kirke- og kulturcenteret udføres i et enkelt og moderne arkitektonisk formsprog. Den nye bygning komplimenterer den eksisterende bygning, der er opført i røde teglsten og med rødt tegltag. Med enkle virkemidler går facadekompositionen ogde varme nuancer i jordfarveskalaen i dialog med hinanden. 

 

Som bindeled til den nye store sal etableres et stort foyerområde, hvor receptionen og caféen ligger. Foyeren strækker sig over to etager med en gangbro til den eksisterende bygning. På gangbroen er der plads til ophold og en storslået udsigt til den nærliggende park. Her smelter den eksisterende højskole sammen med det nye kirke- og kulturcenter i en nytænkt symbiose. 

 

Arkitektonisk halbyggeri

Mens dagslyset strømmer ind af de store glaspartier, vil lydsluser sikre mod utilsigtet lydvandring fra husets koncerter og gudstjenester. Samværket er ikke et byggeri, man forbinder med traditionelt halbyggeri. Det er et arkitektonisk penselstrøg, der forener æstetik og funktionalitet. En elegant og arkitektonisk sammenbygning, der udtrykker åbenhed og rummer SAMVÆRKET´s DNA. 

 

Læs blogindlægget af arkitekt Cecilie Anhøj Kruse, hvor hun uddyber sine tanker om nutidens forsamlingshus

 

 

 

 

 

Kontaktinformation
Dansk Halbyggeri A/S
Marktoften 9
8464 Galten
Tlf:8754 1500
Email:   info@danskhalbyggeri.dk
Dansk-Halbyggeri