<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> kalk_og_teglvaerksforeningen_nyd_sommeren_i_inspirerende_havemiljoeer
Nyd sommeren i inspirerende havemiljøer

Annonce

Nyd sommeren i inspirerende havemiljøer

Sommeren er så småt ved at komme over os. Det indbyder til udendørs hygge i haven og på terrassen.

Lad dig inspirere af naturmaterialet tegl, og gør udendørsoplevelsen endnu skønnere med indbydende terrasser, havebelægning, bålpladser, udekøkkener, højbede og bænke.Pressemeddelelse. Publiceret online 20/05-2014

Siden middelalderen har tegl været særligt anvendt til at forme udelivets rammer. – F.eks. i klosterhaver, hvor teglstenene blev brugt til afgrænsning af bede, gangarealer og læmure.

“Tegl er et 100 % naturmateriale med lang levetid og varme afdæmpede farver, der harmonerer perfekt med alle havens blomster, planter og buske. Stenenes mange farver og nuancer giver uendelige muligheder for kreativitet, så man kan skabe præcis de udendørs rammer, der passer til ens liv”, fortæller Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk.

Her får du 4 tips til brug af tegl i haven:

1. Gå på tegl

Til gangarealer kan man anvende havetegl, eller belægningsklinker, der er hårdtbrændte teglsten, som tåler frost og saltning ekstra godt.

2. Sid på tegl

Terrassen er et oplagt sted at udfolde sin kreativitet med farver og mønstre. Her kan det være godt at huske, at små fliser og sten får terrassen til at virke større, mens store fliser får det samme areal til at virke mindre. Et mønster, der går på langs af arealet, vil få det til at virke længere og smallere. Et mønster på tværs gør fladen kortere og bredere.

3. Lav mad på tegl

Tegl er oplagt til et solidt udekøkken, hvor maden kan tilberedes på grill, over åben ild eller med gas. Det er vigtigt at huske, at arbejdsbordet skal kunne tåle al slags vejr og være let at holde rent. Her kan man f.eks. vælge sten, klinker eller mosaik på et holdbart underlag, som efterfølgende placeres direkte på teglkonstruktionen.

4. Varm dig på tegl

Et bålsted eller en muret pejs er det perfekte sted at nyde forårs- og sommeraftenerne, når de bliver lidt kølige. Når ilden har opvarmet murstenene, afgiver de over de næste timer meget varme – selv efter ilden er gået ud.

Kalk- og Teglværksforeningen har eksisteret siden 1893 og repræsenterer danske producenter af f.eks. teglmursten, kalksandsten, tegltagsten, letklinker, porebeton, mørtler og kalkprodukter.

Kalk- og Teglværksforeningen er med til at fremme information og uddannelse inden for foreningens område, samt at støtte forskning og udvikling inden for produktion og anvendelse af medlemmernes produkter.
 
 
 
 
Danske-Tegl

DANSKE TEGL

DANSKE TEGL er en stærk brancheforening, der gennem dialog med borgere, politikere, myndigheder og andre brancheorganisationer påvirker det moderne samfund, det murede byggeri, miljø og uddannelse.

Kontaktinformation
DANSKE TEGL
Vesterbrogade 1 E 2. sal
1620 København K
Tlf:+45 7114 1440
Web:
Email:   gkn@dansketegl.dk