<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Groent guldprojekt satser stort paa murstenen LESS
Egernsund Wienerberger

Annonce

Grønt guldprojekt satser stort på murstenen LESS

Med målet om DGNB Guld er kravene særdeles høje på nyt boligprojekt i Brøndby, hvor CASA lige nu opfører 215 lejligheder på i alt 17.000 m2. Valget af mursten til facaden er allerede tidligt faldet på LESS, der både reducerer materialeforbruget og fremstilles ved hjælp af biogas.

 

To varianter af mursten kombineret med tre slags mørtel tegner facadeudtrykket på den nye karrébebyggelse, som ejendomsudvikler og totalentreprenør, CASA, opfører på Sdr. Ringvej 33A i Brøndby vest for København.

 

DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (1)
DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (3)
DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (5)
 
 

De rette materialevalg skal ske tidligt

 

- Ambitionen har fra starten været at opnå en DGNB Guld-certificering, hvilket gør, at kravene er særdeles høje, fortæller projektleder Kasper Nissen fra CASA og fortsætter:

 

- Vi har et mål om, at 95% alle vores byggerier frem mod 2023 skal certificeres, og det betyder, at vi arbejder målrettet med bæredygtigheden fra de tidligste faser af byggeriet. Vi stræber efter at komme så tidligt ind i processen som muligt, så vi har mulighed for at præge de valg, der træffes, blandt andet i forhold til materialer, som udgør en væsentlig del af certificeringen.

 

Til projektet på Sdr. Ringvej 33A var der fra starten et ønske om at bruge røde mursten til facaden, og CASA gik derfor i dialog med Egernsund Wienerberger om mulighederne. Kasper Nissen fortæller om forløbet:

 

- Vi blev introduceret til LESS, da vi snakkede med Egernsund Wienerberger om vores ønsker til murstenene. Og vi kunne hurtigt se fordelen i at være med til at skabe et bæredygtigt byggeri ved at vælge nogle mursten med lavere materialeforbrug, som samtidig brændes ved hjælp af biogas.

 

 

DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (6)
DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (7)
 
 

Samme flotte murstensfacade med markant mindre CO2

 

Konkret endte aktørerne bag med valget af EW0465 Rød nuanceret og EW 0466 Kobber i LESS-versioner og to forskellige mørtler, der giver tre kombinationer. Det skaber et rigt farvespil med mulighed for at markere de forskellige områder i byggeriet ved hjælp af diskrete variationer i sammensætningen af nuancerne i mursten og mørtel.

 

- Eksempelvis har man valgt at markere den udvendige facade ved den ene indgang til gården med kobberfarvede mursten kombineret med en mørk fuge, uddyber Kasper Nissen.

 

 
Læs også: Theodorahus af ADEPT: Skræddersyet murværk blander historie og nutid

 

EPD’er gør det nemmere at bygge bæredygtigt

 

LESS-murstenene har netop præcis samme udtryk og mål som den klassiske blødstrøgne mursten.

Men takket været de tre huller i midten reduceres råvareforbruget med 10%, og kombineret med brugen af biogas betyder det en reduktion af CO2-udledningen i produktionen på 60-80% i forhold til en traditionel mursten.

 

DK_MKT_PHO_FAC_LESS_EW0466-Kobber_Opmuring (2)

 

Samtidig har Egernsund Wienerberger fået udarbejdet EPD’er (miljøvaredeklarationer) på LESS, der er helt afgørende i projekter, som skal certificeres, forklarer Kasper Nissen:

 

- Vi vil gerne lave gode byggerier med gode materialer, og der er EPD’en en vigtig parameter, fordi den gør, at vi tidligt kan træffe de rette bæredygtige valg. Vores valg af leverandører betyder meget, når det handler om mulighederne for certificering.

 

- For mig personligt er det ekstra spændende, fordi det er mit første DGNB-projekt, og jeg er rigtig glad for, at vi er kommet så langt med kurs mod det grønne mål, slutter han af.

Boligerne på Sdr. Ringvej 33A er tegnet af Norconsult-Skovhus Arkitekter og opføres som en del af det nye bæredygtige boligkvarter Kirkebjerg, hvor CASA er i gang med yderligere 37.500 kvadratmeter boliger på Sdr. Ringvej 27.

 

 

 

 

Fakta om byggeriet

 

Projektets navn: Boligkvarteret Kirkebjerg (Sdr. Ringvej 33A)


Arkitekt: Norconsult-Skovhus Arkitekter

Totalentreprenør: CASA


Certificering: DGNB Guld


Produkt(er): EW0465 Rød nuanceret & EW0466 Kobber


Opført: 2021

 

 

 

Grønt guldprojekt satser stort på murstenen LESS

 

Kontaktinformation
Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
DK-3200 Helsinge
Tlf:+45 7444 2540
Email:   salg@egernsund.com