<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Danfoss forbedrer produktionsklima med tekstilbaserede ventilationskanaler
Danfoss forbedrer produktionsklima med tekstilbaserede ventilationskanaler

Annonce

Danfoss forbedrer produktionsklima med tekstilbaserede ventilationskanaler

Hos Danfoss har man fået øje på de fordele, der er ved tekstilbaserede ventilationskanaler. Det har givet markante energibesparelser og et forbedret indeklima i produktionen.

 

Foto: Kent Krogh

 

Tekstilløsninger er blevet en efterspurgt vare hos den danske ventilationskanalproducent FabricAir, der oplever en stigende interesse blandt produktionsvirksomheder. Virksomheden eksporterer i dag tekstilkanaler til hele 94 lande verden over.

 

- Vi mærker en klart voksende interesse for tekstilbaseret ventilation. Tekstilkanaler er en løsning som primært er beregnet til synlige installationer, og som kombinerer kanalføring med indblæsning i ét og samme produkt. Tekstilkanalen er særlig god, fordi man sikrer jævn indblæsning og fordeling i lokalet uden døde zoner, siger Sales Manager - Nordics Tommy Dreyer Jensen fra FabricAir.

 

Firmaet har netop leveret til Danfoss, der har valgt at få en ventilationskanal i tekstil. Den er 55m lang, indeholder syv interne membraner og kører med to forskellige temperaturer og tryk.

 

- Danfoss' interne bygningstekniske afdeling øjnede mulighederne i tekstilbaseret ventilation, ikke mindst fordi FabricAir har kunnet levere internationalt. Danfoss har ligeledes haft stor fokus på, at FabricAirs produkter har kunnet implementeres i eksisterende bygninger, da vægten af tekstilkanaler er så lav, at de kan installeres uden hensyntagen til bygningskonstruktioners beskaffenhed, fortsætter Tommy Dreyer Jensen.


 

Læs mere om Ventilation og Indeklima

 

Hos Danfoss ser de flere fordele ved anvendelsen af deres nye system, og tilfredsheden har vist sig hurtigt.

 

- Vi ønskede at bruge en tekstilløsning for at optimere vores energiforbrug gennem lavere tryktab. FabricAir har leveret en god løsning til vores behov for lufttransport. Faktisk har vi bestilt en lidt mindre til den anden ende af den samme produktionshal, siger Manager of GS-RBT & Senior Consultant HVAC, Danfoss Global Service.

 

Tekstil vs. metal

Tekstilkanalsystemet er let at montere, og adskiller sig fra de konventionelle løsninger af metal ved at veje mindre og være mere fleksible. Samtidig er tekstiludgaven kosteffektiv, og kan fungere som absorbent i et produktionsmiljø, hvilket dæmper det generelle støjniveau og dermed forbedrer produktionsklimaet på arbejdspladsen.

 

Slutresultatet er en kanal, der ser godt ud både med og uden luft, og Danfoss' tekstilløsning var 30- 40 % billigere end en tilsvarende i metal.

Fabricair

FabricAir

FabricAir den smarte tænkemåde indenfor HVAC/R og indeklima

FabricAir designer og producerer skræddersyede luftfordelingssystemer i tekstil til en bred vifte af applikationer. I 1973 installerede vi verdens første tekstilkanalløsning, hvilket blev begyndelsen på en helt ny måde at tænke indenfor HVAC/R og indeklima løsninger. 

Vi er stadig på forkant med innovationen og er stolte af at levere optimale luftfordelingsløsninger verden over gennem vores salgsselskaber og et betydeligt forhandlernetværk.

Vores erfarne ingeniører sikrer den optimale luftfordeling uanset projektets kompleksitet. Vores hovedsæde ligger i Herfølge og alle systemer produceres efter mål på egen fabrik i Litauen.

 

 

 

Kontaktinformation
Fabricair
Islandsvej 3
4681 Herfølge
Tlf:56 65 21 10
Web:
Email:   sales-dk@fabricair.com