<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Revolution
Kanalen der revolutionerede HVAC/R og indeklima

Annonce

Kanalen der revolutionerede HVAC/R og indeklima

I 1973 lancerede FabricAir verdens første tekstilkanal og det blev startskuddet til en helt ny måde at tænke HVAC/R og indeklimasystemer.


Konceptet blev udviklet i samarbejde med det daværende Danish Meat Research Institute til brug i fødevareproduktion og en verdensomspændende succes blev skabt her i Danmark.

Op gennem 80’erne fik arkitekter og rådgivende ingeniører verden over øjnene op for de mange fordele tekstilkanaler byder på. Konceptet spredte sig hurtigt og i dag leverer FabricAir tekstilkanaler til flere end 90 lande og en lang række forskelligartede projekter indenfor fødevarer, industri, laboratorier, detail, uddannelse, kontorer, messecentre og ikke mindst svømmehaller og sportsarenaer.

Effektiv luftfordeling og høj komfort uden træk og støj

 

I modsætning til konventionelle metalkanaler, der distribuerer luften punktvis, bliver luften i en tekstilkanal jævnt distribueret gennem hele kanalens længde. Det skaber uovertruffen komfort, uden træk, uden larm og uden kondens. kanalerne hæmmer bakterievækst og kan vaskes i en vaskemaskine, så systemet er også mere hygiejnisk end konventionelle metalkanaler.


Billeder: Indblæsningstekniske forskelle mellem metal og tekstil.
Konventionelle metalkanaler benytter armaturindblæsning (øverst). Med tekstilbaseret luftindblæsning fordeles luften jævnt i rummet (nederst).Velegnet til korrosive miljøer

 

Tekstilkanaler produceres af fibre, der ikke korroderer og permeabilitet forhindrer effektivt dannelsen af kondens. FabricAir har leveret tekstilkanaler til en lang række små og store svømmehaller og idrætsfaciliteter, inkl. Feddet Camping, Greve Svømmehal, SE-Arena & Skøjtehal i Vojens, Ringsted Multihal, og mange flere over hele verden.


Billede: To forskellige luftstrømme skaber optimale forhold over isen og på tilskuerrækkerne
Hos SE Arena i Vojens er der behov for forskellig temperatur på banen og på bænken. Seperate zoner skabes ved hjælp af lufttæpper, der sikrer imod opblanding. På den måde opnås ideelle forhold over isen uden at tilskuerne skal sidde i en fryser. 


Billede: Feddet Camping 
Tekstilbaseret ventilationsteknologi er ideelt til svømmehaller, da polyesterfibre ikke korroderer.


Billede: DaLian Swimming Center åbnede i maj 2013 i anledningen af de 13. Nationale Kinesiske Sportslege.
FabricAir leverede 1.500 m tekstilkanaler til køling og opvarmning af de knap 50.000 m2 inkl. to konkurrencehaller, et opvarmningsbassin, samt gangarealerne rundt om svømmehallerne.


Billede: WaterMarc Acquatic Centre, Greensborough, Australien,
Her er tekstilkanalerne tænkt ind fra starten og man brugte farver til at lege med kanalerne i samspil med vandrutchebaner og øvrige designelementer.


Billede: Ranheim Friidrettshall, Norge
Med fokus på æstetikken valgte entreprenøren FabricAir tekstilkanaler for at sikre jævn og trækfri luftfordeling, der samtidig så flot ud i hallen.


Billede: Chelsea Piers Athletics, Glastonburry, USA
Edwards & Zuck Engineers stod for renovering af et større sportsanlæg med en overdækket fodboldbane og tennisbaner, en skøjtebane, en svømmehal og træningsfaciliteter. Tagkonstruktionen kunne ikke bære vægten af konventionelle metalkanaler, så glæden var stor, da de opdagede tekstilkanaler. Mere end 500m FabricAir tekstilkanaler blev opsat i den 50.000m2 store arena. Resultatet blev effektiv ventilation og en stor besparelse til entreprenøre

Fabricair

FabricAir

FabricAir den smarte tænkemåde indenfor HVAC/R og indeklima

FabricAir designer og producerer skræddersyede luftfordelingssystemer i tekstil til en bred vifte af applikationer. I 1973 installerede vi verdens første tekstilkanalløsning, hvilket blev begyndelsen på en helt ny måde at tænke indenfor HVAC/R og indeklima løsninger. 

Vi er stadig på forkant med innovationen og er stolte af at levere optimale luftfordelingsløsninger verden over gennem vores salgsselskaber og et betydeligt forhandlernetværk.

Vores erfarne ingeniører sikrer den optimale luftfordeling uanset projektets kompleksitet. Vores hovedsæde ligger i Herfølge og alle systemer produceres efter mål på egen fabrik i Litauen.

 

 

 

Kontaktinformation
Fabricair
Islandsvej 3
4681 Herfølge
Tlf:56 65 21 10
Web:
Email:   sales-dk@fabricair.com