1702886153-800-2400-garden-during-golden-hour

Farvernes egenskaber i indretning og arkitektur: Ild-elementet er RØD

Indretning har fået et særligt fokus på at udnytte farver til være skabende, motiverende, aktiverende, stabiliserende og endda sundhedsfremmende. Læs mere.

 

 

Tekst af Joe Henningsen

 

En farve er meget mere end blot et nummer på en skala. Det ved Kim Johansen fra FairPaint mere om end de fleste, og han oplever i stigende grad, hvordan man i moderne arkitektur og indretning har fået et særligt fokus på at udnytte farver til være skabende, motiverende, aktiverende, stabiliserende og endda sundhedsfremmende.

 

lerstucco 4

 

De fleste har en forforståelse for, hvad en farve repræsenterer, men kan det virkelig passe, at grønt er godt for øjnene, og at gul repræsenterer noget farligt? Kim Johansen fra FairPaint giver her i en artikel-række en kort introduktion af de fem grundelementers farver og egenskaber. Elementernes farver er i den fysiske verden er som følger: JORD er gul og brun. VAND er blåt. TRÆ er grønt. METAL er hvidt. ILD er violet og rød.

 

Ildens effekt i et rum

Ild-elementet er det element, der får tingene til at ske, og hvis et rum føles meget stillestående, kan det være, fordi ildelementet ikke er til stede eller er for svagt repræsenteret. Ildelementet skaber intimitet nærhed og varme og giver vitalitet.

 

Er der til gengæld overvægt af ildelementet, kan rummet komme til at virke stressende og overaktivt – hvorimod ild-elementet i den rette balance vil udmærke sig ved at afspejle entusiasme og energi.

 

Gennem farver, former og materialer kan du tilføre ild-elementet til et rum.

 

- Ild er farven rød og violet

- Ild er den trekantede form

- Ild er billeder af mennesker og dyr

- Ild er skind, knogler og fjer

- Ild er statuer eller symboler af mennesker og dyr

- Ild er alt lys og levende ild

- Ild er mennesker og dyr

- Ild giver aktivitet, entusiasme og får tingene til at ske

 

Hvis du er interesseret i mere information omkring farver, deres egenskaber og produkter, så kontakt Kim Johansen fra Fairpaint.

 

1702886118-lz7-sik4

 

 

Kontaktinformation