<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fra plastikaffald i verdenshavene til gardiner
Fischer Gardiner

Annonce

Fra plastikaffald i verdenshavene til gardiner

I tekstilindustrien bliver plastikaffald fra havet blandt andet til gardiner.

 

Tonsvis af svært nedbrydeligt plastikaffald og mikroplast flyder lige nu rundt i verdenshavene. Det estimeres, at der er hele seks gange så meget plastik som plankton i havene. Konsekvenserne er fatale for dyrelivet og oceanernes økosystemer, som producerer omkring halvdelen af ilten på kloden.

 

I Danmark arbejder et stigende antal virksomheder dog aktivt med genanvendelse af plast i deres produktion. Det er da også helt afgørende for at nå de mål, som EU’s plaststrategi sigter mod, blandt andet at 50% af alt plastaffald genanvendes i 2030.

 

Flere designere, producenter og leverandører i tekstilindustrien arbejder også for at kunne levere mere miljøvenlige produkter. Fischer tilbyder eksempelvis rullegardinsduge, som er produceret af plastik opsamlet langs kysterne. Der bruges helt præcist 125 gram genanvendt plastik pr. m2 tekstil.

 

Kilder: Greenpeace, Dansk Industri, Europa-Kommissionen

Kontaktinformation
Fischer Gardiner
Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Tlf:70154055
Email:   fischer@fischergardiner.dk