<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> forbo flooring linoleumsgulve baeredygtighed
Farvestrålende gulve af naturlige råvarer

Annonce

Farvestrålende gulve af naturlige råvarer

I det kolde og grå Skandinavien kan sprudlende farver være en mangelvare. Med de farvestrålende marmoleumgulve fra Forbo Flooring Systems kan man give enhver bygning et pusterum fra nordens grå toner.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Linoleum har i mere end 150 år været et flittigt brugt materiale til særligt gulvbelægning. Det skyldes, at det som materiale rummer en række fordele. Det er et stærkt og holdbart materiale samtidigt med, at produktionen af det er skånsom over for miljøet.

 

Forbo Flooring har igennem mange år arbejdet med linoleum og udforsket dets store potentiale.

 

 

Læs mere om:

Gulve & Belægninger

 

 

Alverdens farver og mønstre

Forbo Florings linoleumsgulve rummer et enormt udvalg indenfor farver og mønstre. Derfor er mulighederne for sådanne gulve uanede og kan tilføre helt nye dimensioner til et byggeri.

 

- Med udgangspunkt i et solidt og naturligt materiale, forsøger vi hele tiden at tænke nyt samtidigt med, at vi kigger tilbage på tidligere trends. Vi har en stor fornøjelse og glæde ved skabe nye mønstre og farvekombinationer, udtaler Thomas Kjær fra Forbo Flooring.

 

Et eksempel på en genopdagelse af tidligere trends ses i Forbo Floorings nye retro Marmoleum Striato gulve. Her har man taget udgangspunkt i 1950’ernes klassiske farvemønstre og design men udvidet sortimentet, så det passer til en moderne bolig eller institution.

 

En kombination af at genopdage og genopfinde et produkt. 50’ernes optimisme og fremtidstro kan således igennem gulvbelægningen komme til at præge hele det arkitektoniske udtryk i en bygning.

 

 

 

 

Bæredygtige materialer

Linoleumsgulve har en lang levetid og er meget stærke uden, at der bruges skrap kemi. Et linoleumsgulv består næsten udelukkende af linolie, harpiks, træmel og kalk. Alt sammen naturlige materialer, der er let nedbrydelige. Men Forbo Flooring har valgt at gå skridtet videre i forhold til omtanken for miljøet.

 

- Den harpiks vi benytter stammer fra FSC certificerede træer. Det træ, som udgør en tredjedel af linoleum, stammer fra savværkers overskudstræ. Således formår vi altså at minimere belastningen af miljøet, når vi producerer vores linoleumsgulve.

 

Dette fokus på bæredygtighed og naturlige materialer har resulteret i, at vores linoleumsgulve er svanemærkede og ligger helt i top i henhold til den internationale miljøvaredeklaration EPD, uddyber Thomas Kjær.

Kontaktinformation
Forbo Flooring
Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Tlf:+45 44 92 85 00
Email:   info.denmark@forbo.com
forbo-flooring-linoleumsgulve-baeredygtighed