<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> forbo flooring skridsikkerhed i gulvhoejde
.-.
Skridsikkerhed i gulvhøjde

Annonce

Skridsikkerhed i gulvhøjde

Skridsikre løsninger er i fokus i virksomheden Forbo Flooring A/S, som med deres nye kollektion af vinylprodukter til bl.a. det danske sundhedsvæsen har fundet recepten på succes. Også for miljøet.


Forbo Flooring A/S i Glostrup har for længst fået foden inden for i det danske hospitalsvæsen, hvor deres vinylprodukter til vådrum leverer den optimale gulvbelægning, når det gælder skridsikkerhed.

Senest har hele den farmaceutiske afdeling på Skejby Sygehus i Aarhus fået skridsikre gulve, og Forbo Flooring er også leverandør til Gentofte Hospital, hvor både stuer, gangarealer og operationsstuer nu har fået glæde af vinylprodukterne i forbindelse med en gennemgribende renovering.

Funktionalitet før design

- Våde rum kan kompromittere sikkerheden, men risikoen for faldskader minimeres betydeligt med den rigtige gulvbelægning, forklarer Thomas Kjær, der er Teknisk Chef hos Forbo Flooring. Her har man alle dage hyldet det funktionelle frem for udseendet, selv om det ene dog ikke behøver at udelukke det andet i Thomas Kjærs optik.

Den nye kollektion af sikkerhedsvinyler – Surestep, Safestep og Safestep Aqua - er specielt udviklet til professionelle køkkener, vådrum og lignende områder, hvor der er brug for effektiv skridsikring under alle forhold. Fælles for alle de nye Step-produkter er brugen af antislip-partikler, der betyder, at vinylerne lever op til de gældende standarder for skridsikkerhed.

Selv om fokus er på de tekniske kvaliteter, udmærker de nye vinyler sig også ved en særlig silkemat finish, der giver et anderledes elegant look, der matcher den nordiske designæstetik.

- Det skyldes brugen af nogle specielle krystalpartikler, der er er mere transparente, så man slipper for de sorte prikker, der ofte ses på vinylgulve.

Step-sortimentet lanceres i øvrigt i en bred og varieret farvepalette, som spænder fra de klassiske gråtoner til støvede og farvemættede nuancer. På den måde bliver gulvet en integreret del af arkitekturen. Uden af gå på kompromis med funktionaliteten.

Færre glideulykker

- Sikkerhedsvinylerne er øverst belagt med et smudsafvisende og slidstærkt PUR-beskyttelseslag, der er ridsefast og modstandsdygtigt over for misfarvninger fra de kemikalier og rengøringsmidler, der ofte anvendes på de steder, hvor der er brug for skridsikre gulv, fortæller Thomas Kjær. Det gør dem nemme at rengøre og vedligeholde, hvilket er særligt vigtigt i sundhedssektoren, hvor hygiejnen skal være i top.

Kundelisten tæller desuden professionelle storkøkkener og slagterier, hvor kravet til rengøringsvenlige overflader også er et must. Her er vinylerne Safestep et oplagt valg. I rum, hvor der er høj barfodstrafik og ofte store mængder vand på gulvet, anbefales Safestep Aqua, der er en særligt praktisk vådrumsvinyl til f.eks. spaområder, brusenicher og omklædningsrum.

– Så det er ikke ligegyldigt, hvilken belægning, der vælges, hvis man vil nedsætte risikoen for glideulykker markant, understreger Thomas Kjær.

Fod på miljøet

Forbo Flooring Systems er en global aktør inden for projektvinyl og linoleumsgulve. Og en del af det schweiziske Forbo Group, der ejer produktionsenheder og afdelinger i 32 lande over hele verden. Det har gjort dem til en førende producent af bæredygtige linoleums- og vinylgulve på verdensplan. Netop bæredygtighed og hensynet til naturen ligger virksomheden meget på sinde. Thomas Kjær siger:
- Vi tænker grønt og har konstant øje for miljøet, sustainability, og på at vores produktion sker på en miljømæssigt forsvarlig måde. Vi arbejder med recirkuleret indhold, så der ikke er noget spild. Og bruger 100% grøn elektricitet fra vind og vandkraft i fremstillingsprocessen.

Det ligger også i virksomhedens slogan ”Creating better environments”. Og det skal tages helt bogstaveligt.

- F.eks. består vores Step-produkter af op til 60% genanvendte materialer, for at vi matche kravene til moderne og miljørigtig indretning.

Dermed er Forbo Flooring også på forkant med udviklingen i markedet, der tyder på, at andre aspekter af bæredygtighed som sundhed, indeklima og emissioner fra byggematerialer vil få stadig større vægt.

Kontaktinformation
Forbo Flooring
Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Tlf:+45 44 92 85 00
Email:   info.denmark@forbo.com
forbo-flooring-skridsikkerhed-i-gulvhoejde