<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> JFP skal opf re prestigebyggeri p havnefronten i Aarhus
.-.
JFP skal opføre prestigebyggeri på havnefronten i Aarhus

Annonce

JFP skal opføre prestigebyggeri på havnefronten i Aarhus

 

PRESSEMEDDELELSE

JFP – Herning, december 2016

 

Det kommende ”Generationernes Hus” i Aarhus Ø skal opføres af JFP. Et prestigeprojekt til 365 mio. kroner, som JFP er gået benhårdt efter at vinde

 

Det er netop blevet offentliggjort, at JFP i samarbejde med sine rådgivere fra KPF Arkitekter, RUM, Kragh & Berglund og Sweco har vundet totalentreprisen på det kommende ”Generationernes Hus”, der skal opføres i Aarhus Ø. Det er Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, der står bag det nyskabende projekt, hvor JFP har været med i et længere udskillelsesløb.

 

- Fra dag 1 er vi gået benhårdt efter at vinde denne opgave. Dels føler vi, det er lige ned i vores boldgade med både offentligt byggeri og boliger, så vi ved, vi kan gøre det godt. Dels er det et prestigebyggeri, som bliver meget synligt i Aarhus. Så vi er meget glade for og stolte af, at vi har vundet opgaven, siger Jesper Friis Poulsen, adm. direktør og 2. generation i den familieejede virksomhed, der har afdelinger både i Jylland og på Sjælland.

 

JFP var i sidste del af konkurrencen oppe mod NCC og CC Contractor.

 

- Det er dygtige folk, vi har været oppe imod, og projektet er både spændende og kompliceret. Når vi vinder, viser det, at JFP er rykket et niveau op i forhold til, hvor vi tidligere har været. Med Generationernes hus står vi foran et ikonbyggeri, som vil løfte os yderligere og gøre os markante i Aarhus midtby, siger Jesper Friis Poulsen.

 

Værdifuld dialog

Generationernes Hus er et projekt til en samlet entreprisesum på omkring 365 mio. kroner og vil samle ældreboliger, plejeboliger, handicapboliger, familieboliger, ungdomsboliger og børnegrupper i én sammenhængende bygning. Byggeriet omfatter 200 pleje- og ældreboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger og 24 handicapboliger.

 

Ud over boligerne indeholder projektet også en daginstitution med ni børnegrupper fordelt på både vuggestue og børnehave, samt fælles ude- og indearealer og et aktivitets- og sundhedshus. Der skal i alt bygges cirka 30.000 kvm. og cirka 3.000 kvm. kælder.

 

Udbuddet foregik som konkurrencepræget dialog med en targetpris på 365 mio. kroner. Derfor skulle opgaven vindes på design, logistik og innovativ tænkning – altså på, hvordan teamet fik alle de forskellige typer boliger og tilbud til at spille optimalt sammen.

 

- En af udfordringerne i opgaven er de mange bygherrer og mange forskellige beboere, der betyder at løsningen skal kunne tilfredsstille mange forskellige interesser – og alligevel fungere driftsmæssigt. Det stiller krav til en nøje afvejet kombination af de forskellige funktioner. Desuden er byggeriet et af de sidste på havnefronten i Aarhus, hvilket betyder at logistikken i byggefasen bliver udfordrende, forklarer Jesper Friis Poulsen, der mener, at netop evnen til at forstå bygherrens intentioner, er en af forcerne hos JFP.

 

- Derfor værdsætter vi processer som denne med dialogbaseret udbud, hvor vi bliver inddraget tidligt og kan komme med bemærkninger, mens projektet stadig kan præges. Det medansvar, som bygherre via processen lægger ud til os som samarbejdspartner, er værdifuldt, siger han.

 

JFP forventer at påbegynde projekteringen i begyndelsen af det nye år, mens det samlede byggeri forventes at blive afleveret til ibrugtagning i slutningen af 2019.

 

 

 

Kontaktinformation
Jørgen Friis Poulsen a/s
Mads Eg Damgaards Vej 50
7400 Herning
Tlf:+45 96 26 94 44
Email:   post@jfp.dk
JFP-skal-opf-re-prestigebyggeri-p--havnefronten-i-Aarhus