<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Et energieffektivt hjem af byggeklodser
Jackon

Annonce

Et energieffektivt hjem af byggeklodser

Vælg et moderne byggesystem som tager hensyn til miljøet, tager sig af designet – og passer på din ryg.

 

En række spørgsmål bliver stillet og lige så mange valg må tages i planlægningsfasen af en ny bolig. Det økonomiske vejes op mod kvalitet og personlige ønsker utallige gange i løbet af processen, og det er ikke altid let at vide, hvilke overvejelser som er vigtigst. Når man bygger, bør man også fokusere på det, som ikke kan ses. Hvis man ikke vælger et godt fundament og en solid konstruktion til boligen, bliver de andre valg imidlertid af mindre betydning.

 

Godt miljø ude og hjemme

Jackon Thermomur er et unikt byggesystem til opbygning af boligbyggeri, fundamenter, garager og sommerhuse. Systemet består af forskallingselementer i ekspanderet polystyren (EPS), som stables op som byggeklodser og fyldes med beton i kernen. Efter støbning fremstår væggen færdig med en 2-sidet isolering uden kuldebroer. Tilstrækkelig og rigtig placeret isolering giver minimalt varmetab, holder fugt og råd borte, bidrager til reducerede opvarmningsomkostninger, og giver et tørt, lunt og sundt indeklima.

 

- Det er ofte udfordrende for byggebranchen at efterkomme nye, stadig strengere forskrifter og krav, fortæller Udviklingschef i Jackon, Eivind Olsen. - Når det gælder U-værdierne til boligbyggeri, løses denne problematik enkelt ved at benytte Thermomur® serie 350 Super eller serie 450. Bygger man en bolig i Thermomur, vil den holdes varm om vinteren og kølig om sommeren, og udgifterne til opvarmning holdes på et minimalt niveau. Samtidig kræver boligen meget lidt vedligeholdelse, og er ekstremt holdbar, selv i det udfordrende nordiske klima.

 

Læs også: Jackon: Radonsikring kan gøres enkelt, billigt og effektivt

 

Jackon Thermomur 450 rett standard FRI web

 

BIM udnytter designmulighederne

Det brede sortiment af blokke gør, at forskellige tykkelser af indvendige og udvendige vægge samt hjørner er uproblematiske, og tillader et utal af forskellige æstetiske udtryk. Smukke, tidsløse og funktionelle konstruktioner kan designes. Man kan frit vælge puds, træbeklædning, teglskaller (tynde mursten som klæbes direkte på underlaget), skifer eller andet facademateriale, ligesom systemet også kan bruges til buede facader.

- Man skal ikke lade sig begrænse af den firkantede form. Vores største udfordring er faktisk at få arkitekterne til at udnytte alle mulighederne – det er kun fantasien, der sætter grænserne, siger salgschef i Jackon Danmark, Torben Sørensen.

Nu viser Jackon en fremtidssikret satsning også på den digitale byggeplads og har udviklet BIM-objekter (bygningsinformationsmodeller) for alle Thermomur-serierne, inkluderet forskellige typer overfladebehandlinger. Sådan, at det bliver tydeligere for det beskrivende led, hvilke muligheder byggesystemet Thermomur har at byde på.

 

- Nytænkning og innovation ligger i Jackons kultur, fortsætter Eivind Olsen. – Det er en selvfølge for os, at vi skal være aktive deltagere i digitaliseringen af byggebranchen. BIM-objekter er vigtige i projekteringsfasen, både på grund af den grafiske fremstilling af bygninger, og af den information omkring eksempelvis energi- og styrkeberegning samt rigtig brandklasse, som ligger i objekterne.

 

Jackons BIM-bibliotek kan downloades HER og HER.

 

Villa Victor under bygnation

 

Skån ryggen og spar arbejdstid

Blokkene er lette at håndtere og montere for håndværkeren, og kan sættes op uafhængigt af vejret, så man kan bygge uanset, om det regner, sner eller er frostvejr. Dette sikrer en forudsigelig byggeproces både tidsmæssigt og økonomisk. Tungeste standard element vejer 3 kg. Den enkle montering og den lave vægt gør, at arbejdet er hurtigere og lettere end ved traditionelt byggeri. 

- Der er flere fordele ved monteringen. Først og fremmest sparer man noget tid, men det giver også mindre slid på kroppen, særligt ryggen, og et bedre arbejdsmiljø for de udførende. Mange er overraskede over, hvor lette vores isoleringsblokke er. Det bærende og stabiliserende element i væggen er beton. Den leveres på betonbil med pumpe, og skal derfor ikke løftes af den udførende entreprenør, afslutter Sørensen.

 

 

Kontaktinformation
Jackon Danmark A/S
Lundagervej 20
8722 Hedensted
Tlf:7674 1611
Email:   info@jackon.dk