<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Mindre risiko for rygskader med innovativt byggesystem
.-.
Jackon

Annonce

Mindre risiko for rygskader med innovativt byggesystem

Thermomur fra Jackon er op til 15 gange lettere end andre løsninger, men mindst lige så energieffektivt.

 

Tunge og usunde løft er blandt de væsentligste årsager til arbejdsskader på de danske byggepladser, men mange af dem kunne være undgået. En af de simpleste metoder er at erstatte de tunge porebetonblokke og teglsten med markant lettere materialer som eksempelvis Jackon Thermomur.

 

En af de virksomheder, der benytter sig af Thermomur, er Unik Huse, der ikke blot er imponerede over den både lette og nemme løsning, men som også noterer sig den høje energieffektivitet, der følger med i købet.

 

"Energimæssigt kan vi se på de huse, hvor vi har brugt Thermomur, at der ikke skal meget til at varme dem op. Og vi har oplevet, at med en 6 kW varmeblæser blev et 150 m2 hus med 6 meter til loftet så varmt, at vi måtte slukke for den. Selv om det var vinter. Så det er en energieffektiv løsning," siger direktør i Unik Huse Andreas Nørlev.

 

 

Jackon Thermomur er en let og smart løsning til opbygning af fundamenter, boligbyggeri, garager og sommerhuse, som har været anvendt i den norske byggebranche i mere end 35 år, og nu vinder byggesystemet også indpas i Danmark.

 

De tungeste standardelementer vejer blot fire kilo, og isoleringsblokke fra Jackon er mere end 15 gange lettere end en fuldmuret væg målt per kvadratmeter facade. Bygger man en hel bolig i Jackon Thermomur, kan vægtforskellen derfor løbe op i flere tons.

 

"Mange er overraskede over, hvor lette vores isoleringsblokke er. De vejer jo ikke meget mere end en chaussesten, og det er ikke meget sværere end at bygge med klodser. Den enkle montering og lave vægt gør arbejdet lettere end ved traditionelt byggeri," siger projektrådgiver Martin Bendix fra Jackon Danmark.

 

 

Vælg lettere materialer og reducér risikoen for skader
Hvert år bliver der anmeldt mellem 2.000 og 3.000 arbejdsskader som følge af løft, men med Jackon Thermomur kunne mange af dem sandsynligvis være undgået.

 

"Undersøgelser viser, at jo større belastningen er, desto større er risikoen for en rygskade. Så ved at reducere vægtbelastningen, vil risikoen for at foretage et forkert løft også formindskes," forklarer Markus Due Jakobsen, der til dagligt forsker i muskel- og skeletbesvær på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 

Vægtsammenligning af byggesystemer (100 kvadratmeter facade)

  • Teglsten: ca. 20.000 - 30.000 kg.
  • Porebetonblokke: ca. 13.000 - 15.000 kg.

Jackon Thermomur®: ca. 1.200 kg.

Kontaktinformation
Jackon Danmark A/S
Lundagervej 20
8722 Hedensted
Tlf:7674 1611
Email:   info@jackon.dk
Jackon