<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Det aestetiske tag Glaserede tagsten uden problematisk genskin
Jacobi Tegl

Annonce

Det æstetiske tag: Glaserede tagsten uden problematisk genskin

Glaserede tagsten er både smukke og har en utrolig styrke og holdbarhed. Dog kan genskæret fra glasuren genere naboerne i en sådan grad, at man kan få forbud mod at bruge stenene. Men med det store udvalg af matglaserede tagsten fra Jacobi Tagtegl, er det muligt at opnå alle den glaserede tagstens fordele uden problemerne med genskær.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Glaserede tagsten blev i begyndelsen af 00’erne allemandseje. De førhen eksklusive og dyre sten gjorde nu deres indtog på almindelige villaveje. Men efter noget tid så man en negativ følgevirkning ved de mange huse, der nu glimtede i solen med de glaserede tagsten: Solens stråler endte med at genere omgivende naboer og i 2010 kom et vendepunkt, da en husejer ved Aarhus måtte lægge et nyt tag efter klager fra naboerne. Men hvorfor så overhovedet bruge glasur på tagstenene?

 

-  Glasur er en fantastisk overflade på tagsten, der garanterer et flot og holdbart produkt. Derfor er det ærgerligt at den traditionelle glaserede tagsten har sine udfordringer i forhold til genskær. Men løsningen er ganske enkel. Vi har Danmarks største udvalg af matglaserede tagsten, hvor man får alle glasurens gode egenskaber uden det generende genskin. En høj reflektionsværdi betyder også, at man har svært ved at se tagstenenes rigtige farve, hvilket er en skam. Taget er jo husets visitkort. Det er det første man ser, og det er den vigtigste og største investering for en husejer, fortæller Erik Jørgensen, adm. Direktør i Jacobi Tagtegl.

 

J13v Silkeglaseret VulkansortSilkeglaseret Vulkansort tagsten

Testet af Teknologisk Institut

Man hvordan måler man reflektionen på tagsten, og hvordan sikrer man sig, at genskæret ikke kommer i konflikt med kommunernes regulativer?

 

- Når man taler om glansværdier, måles de på en skala fra 1 til 100. En klassisk tagsten af typen Højglans Vulkansort ligger på 82. Vores nye Silkeglaseret Vulkansort ligger derimod på 16. Vi bliver ofte kontaktet af arkitekter og kommuner i forhold til glansværdierne. Da alle vores produkter er testet af Teknologisk Institut efter prøvningsmetode ISO 2813, så vi kan garantere, at alle oplyste tal, er veldokumenterede, siger Erik Jørgensen.

 

Læs også: Flot punktum på Tandplejen i Varde

 

Eksperter i tagsten

Hos Jacobi Tagtegl er man godt tilfredse med den positive modtagelse, som de matglaserede tagsten har fået, og man sætter en ære i at rådgive og vejlede alle slags kunder:

 

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi lever og ånder for teglet som materiale her i virksomheden. Vi er teglnørder og kender til alt om lertyper, glasur og overflader. Vi er derfor glade for at kunne rådgive alle vores kunder, om end det er bygherren, entreprenøren eller arkitekten. Vi mærker, at folk handler med os, fordi vi tilbyder kunderne kvalitetsprodukter, faglig sparring og rådgivning gennem hele processen, forklarer Erik Jørgensen og afslutter:

 

- Jeg vil opfodre til at man går ind på vores hjemmeside og bestiller en prøve af stenen, så man ved selvsyn kan se og føle kvaliteten, da vi kun bruger ler af den allerbedste kvalitet. Her er det jo også muligt at se vores samlede produktkatalog, så man kan få inspiration til ens næste projekt.

Kontaktinformation
Jacobi Tegl
Oddesundvej 37
6715 Esbjerg
Tlf:75125362
Email:   info@jacobi-tagtegl.dk