<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Haglskader Er det et faenomen vi skal tage mere alvorligt
Jacobi Tegl

Annonce

Haglskader? Er det et fænomen vi skal tage mere alvorligt?

Små haglbyger, som vi kender dem, er ikke noget der udgør en fare, for et tegltag der er lagt rigtigt.

 

Begynder vi at tale om hagl i forbindelse med kraftig regn og vindstød, er snakken en helt anden. Disse kraftige vejr fænomener er hen over årene taget til i styrke og intensitet. De er så kraftige, at man er begyndt at lave test på tagsten, for at kortlægge, hvor stor en kraft en tagsten kan modstå. Disse data er nu samlet i ”haglregistret”.

 

Z5 ædelsort
J11v gammelsort
 
 

 

Hvert år er der alene i Tyskland skader der løber op i milliarder af euro, grundet disse vejrfænomener. Forsikringsselskaber er begyndt at tage disse testresultater med, for at beregne præmien på forsikringen.

 

Tagsten fra Jacobi/Walther bliver testet hos IBS Instituttet for brand og sikkerhed i Schweiz, hvor man har udviklet en testmetode, der tager højder for størrelsen af haglene, og hvilken kraft de kan ramme med. Se hvordan på linket: https://www.hagelregister.ch/hagelsicher-bauen/bauteile-im-hageltest.html

 

Jacobi/Walther modellerne J160, J13v og Z5 ligger i den næsthøjeste klasse, haglmodstandsklasse 4, forkortet HW4. Modellen J11v er klassificeret i den højeste klasse som er 5, HW5.

 

Andre modeller er på vej til test.

Kontaktinformation
Jacobi Tegl
Oddesundvej 37
6715 Esbjerg
Tlf:75125362
Email:   info@jacobi-tagtegl.dk