<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Klimasikre tagprodukter aabner for flotte og robuste loesninger
Jacobi Tegl

Annonce

Klimasikre tagprodukter åbner for flotte og robuste løsninger

Klimaforandringerne skaber pres på vores bygninger, og især taget er udsat, når nedbøren bliver voldsom. Jacobi Tegl A/S satser derfor på at udvikle fremtidens bæredygtige tagsten med afsæt i test og kvalitetssikring.    

 

Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg 

Z5 silkeglaseret ToscanarødZ5 silkeglaseret Toscanarød tegl

Vi skal vænne os til, at voldsomme nedbørshændelser med regn, hagl og slud kommer til at ske hyppigere, i takt med at klimaforandringerne sætter sig igennem i Danmark. Det betyder ikke mindst, at risikoen for haglskader vokser, forklarer direktør Erik Jørgensen fra Jacobi Tegl A/S, der leverer tagsten til byggeriet via byggecentre i hele landet. 

 

Større risiko for tagskader på grund af hagl

- I forsikringsbranchen er man allerede begyndt at kvantificere risikoen, blandt andet ud fra hvor bygningen er placeret. Nogle områder er selvfølgelig hårdere ramt end andre, men ingen kan længere se bort fra, at der er en risiko. De kraftige vejrfænomener er hen over årene taget til i styrke og intensitet, og alene i Tyskland er der hvert år skader for flere mia. euro, siger han.

 

Allerede i dag bliver tagstenene fra Jacobi Tegl A/S testet og vurderet efter det såkaldte ’haglregister’, der indsamler data om tagstens performance i en test, der undersøger, hvor stor en kraft de kan modstå.

 

dachziegel_hagel_slider

Det sker på IBS Instituttet for brand og sikkerhed i Schweiz, der tildeler tagstenene en haglmodstandsklasse efter, hvordan de klarer testen. Her er modellerne J160, J13v og Z5 placeret i den næsthøjeste klasse, haglmodstandsklasse 4, der forkortes HW4, mens modellen J11v er klassificeret i den højeste klasse, HW5.

 

Læs også: Flot punktum på Tandplejen i Varde

 

J13v Silkeglaseret VulkansortJ13v Silkeglaseret Vulkansort tegl

Rådgiver projekterende om krav og muligheder

En af de forbedringer, som Jacobi Tegl A/S har udviklet de senere år, er matglasering af tagstenene, der er blevet en populær løsning ude på villavejene. Glasurteknikken gør, at overfladen fremstår mat uden genskin, og samtidig træder farverne tydeligere frem. Men den matglaserede overflade gør også, at tagstenene bliver mere robuste.

 

- Vi har udviklet den særlige matte glasering, silkeglaseret som vi kalder den, der bevarer alle fordele, som en glaseret overflade har i både hårdhed og styrke, blot uden genskin, fortæller Erik Jørgensen.

 

Han nævner som eksempel, at en klassisk tagsten af typen Højglans Vulkansort på en skala fra 1 til 100 når op på en glansværdi på 82. Til sammenligning når den nyere matte Silkeglaseret Vulkansort kun op på 16 i glansværdi.

 

Læs mere: Ny overflade i glasur fra Jacobi Tegl – silkeglaseret vulkansort

 

- Vi har nu data på plads til at kunne sige præcist, hvilke tagsten der passer til det specifikke projekt. Danske kommuner stiller forskellige krav til genskin, og ligesom målene på tagstenene og mulighederne for tilbehør er det noget af det, vi gerne rådgiver de projekterende om, slutter Erik Jørgensen.

Kontaktinformation
Jacobi Tegl
Oddesundvej 37
6715 Esbjerg
Tlf:75125362
Email:   info@jacobi-tagtegl.dk