Genbrugseg - Foto Keflico_600

Keflico A/S introducerer genbrugsegetræ til moderne arkitektur

Egetræets særlige kvalitet og æstetik mister aldrig sin styrke. Keflico A/S introducerer nu et sortiment af genbrugsegetræ tidligere anvendt til byggeri – og giver det fornyet liv i moderne rammer.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Bæredygtighed og ansvarlig anvendelse af træ som ressource ligger højt på dagsordenen hos Keflico A/S, og derfor kører virksomheden nu også et tiltag omkring genbrugsegetræ i stilling. Keflico A/S samarbejder med en sydeuropæisk leverandør, der indsamler egetræ tidligere anvendt til byggeri, og giver træet nyt liv i en moderne sammenhæng:

 

-Hvis man søger et lidt rustikt, levende udtryk og samtidig en løsning, der passer ind i hele den cirkulære bæredygtighedsidé, så er det et virkeligt spændende alternativ. Der er masser af anvendelsesmuligheder til f.eks. inventar, møbler, skranker eller måske akustisk vægbeklædning eller gulve, og det kan bruges til både mindre og større projekter, siger Lars D. Johansen, indkøbs- og produktansvarlig hos Keflico A/S.

 

Genbrugseg - Foto Keflico

 

Bæredygtigt træ med historie

Den bæredygtige og ansvarlige tankegang, der ligger bag genbrugsegetræet fra Keflico A/S underbygges af dokumenteret historik bag træet og dets tidligere anvendelse:

 

-Vi taler om FSC® Recycle, hvor det kan spores og sikres, at træet er hentet fra tidligere byggeri. Via denne certificering vil produktet kunne indgå i DGNB-regnskabet og bidrage positivt. Så det er på alle måder et oplagt emne for arkitekter, der gerne vil bruge certificeret bæredygtigt træ og samtidig opnå et særligt æstetisk udtryk med historie, fortæller Lars D. Johansen.