Nordjyder står bag specialløsning i Bambus til Pandahuset

Mange har begejstret fulgt med i historien om de to store pandabjørne, der nu kan opleves i  Pandahuset i København Zoo. Men det er ikke kun de to pandaer, der bliver forkælet med bambus. Takket være en levering af specialfremstillede bambusplader fra den nordjyske trægrossist Keflico A/S bliver besøgende gæster også omgivet af bambus som indvendig beklædning for at forlænge oplevelsen af bjørnenes habitat blandt publikum.

Vajende bambus, autentisk snørklede stiger og to store pandabjørne er hovedindtrykket i det nye Pandahus i Københavns Zoologiske have. Men også for de besøgende gæster er følelsen af autentisk natur blevet forlænget indvendigt med en skræddersyet specialløsning af bambusbeklædning fra trægrossisten Keflico. Den nordjyske trægrossist, hvis team er specialister i blandt andet bæredygtige træsorter, har stået for leveringen af tre typer specialproduceret træ til lofter, lysninger og vægge, der på én gang sikrer en god akustik, et æstetisk udtryk og en helstøbt naturoplevelse for gæsterne.

”Det har været et sjovt og spændende samarbejde, hvor vi ud fra kundens ønsker har specialproduceret massive bambusplader med årestrukturer, der æstetisk forlænger følelsen af, at naturen er taget med indenfor. Anvendelsen af bambus til den indvendige beklædning har udover et æstetisk perspektiv også et grønt og bæredygtigt udgangspunkt, der matcher Keflicos fokus og tidens trends,” siger Lars Johansen, indkøbs- og produktansvarlig i Keflico og fortsætter:

”Bambus vokser som skudt op af jorden, og faktisk op til 20 meter det første år af dets levetid, så materialet kan ikke blive meget mere bæredygtigt. Det er et naturprodukt, der fra naturens side har en så eksplosiv vækst, at det absorberer store mængder CO2 på relativt kort tid. Det giver materialet en bæredygtig profil i sig selv og gør sammen med vores levering af 100% FSC®certificeret krydsfinér til opbevaring af pandabjørnenes foder vores bidrag til Pandahuset til et ekstremt spændende og bæredygtigt samarbejde.”

Samlet set har den nordjyske træhandelsvirksomhed Keflico, der har hovedsæde i Støvring, leveret 820 m2bæredygtigt træ til pandaanlægget. Heraf er 700 m2fra FSC®-certificerede skove, der sikrer ansvarlig skovdrift verden over - socialt, økonomisk og miljømæssigt.



Sortiment adskiller sig fra konkurrenterne
Gennem hele projektet har Keflico haft et tæt samarbejde med underentreprenør på pandaanlægget, CR Construction, der har været meget tilfredse med forløbet og alle materialer og løsninger leveret.

”Keflicos styrke i dette projekt har været, at vi havde det bredeste udvalg af kraftbaserede træprodukter, og at vi kunne levere det samlet inden for kort tid. Det gjorde, at vi blev valgt som leverandør til Pandahuset, hvilket vi selvfølgelig er rigtig stolte af. Det betyder, at vi med den løsningsorienterede og kompetente rådgivning i fokus, som vi er kendte for, nu kan tilføje endnu et bæredygtigt projekt til vores projektportfolio,” slutter Lars Johansen. 



Om Keflico
Keflico har gennem 65 år været en af Danmarks førende træhandelsvirksomheder og var den første danske trægrossist til at indføre en bæredygtig indkøbspolitik i 2016. Med det bredeste produktsortiment inden for primært hårdttræ og træbaserede pladeprodukter har virksomheden mere end fordoblet sin omsætning på bare seks år. Løsningsorienteret og kompetent rådgivning på tværs af industri og tømmerhandel samt en fælles passion for innovative træprodukter har bragt den nordjyske forretning forrest i efterspørgslen, når det gælder blandt andet bæredygtighedscertificerede træbaserede produkter (træ og pladeprodukter). Keflico har blandt andet leveret træ til Royal Arena i Ørestaden, Nordeas hovedsæde i København, Carlsberg Ejendomme, OPP på Kalvebod Brygge og Kulturcenter Hjertet i Ikast. Derudover har Keflico leveret træ til en række større projekter i Norge, blandt andet Valle Wood i Oslo, som er Norges største kontorbygning i træ.