Dansk virksomhed vinder prestigefuld europæisk pris

Komproment i Svenstrup syd for Aalborg vinder den prestigefulde europæiske pris SME Star Award for udvikling af innovative og bæredygtige facade- og tagelementer. I den anledning var Bendt Bendtsen og Søren Gade på besøg sammen med repræsentanter for branchefællesskabet Dansk Byggeindustri og Dansk Byggeri


Den nordjyske virksomhed, Komproment Danish Building Design, har vundet SME Star Award 2017 i kategorien start-up. Prisen uddeles af EU-organisationen SME EUROPE.
 
- Komproment var en sikker vinder af start-up prisen, selvom de var oppe imod et stærkt felt af innovative virksomheder i hele Europa. Komproment får prisen for at have udviklet bæredygtige og konkurrencedygtige facade- og tagelementer, der kan adskilles og genbruges. Virksomheden er allerede er godt i gang med eksporten i Europa. Det er ganske godt gået af en virksomhed på bare tre år, siger Bendt Bendtsen.
 
Det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen, var i anledning af prisen på besøg hos Komproment i dag sammen med Søren Gade, Venstres kandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2019, branchedirektør Thomas Uhd, Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri, og direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

En succeshistorie

Historien om Komproment Danish Building Design er en succeshistorie. På mindre end 2 ½ år har virksomheden udviklet en serie af bæredygtige facade- og tagløsninger, der kan leveres med integrerede solceller. Virksomheden har overvundet økonomiske og designmæssige forhindringer og har etableret salgskanaler i 13 lande. På den korte bane forventer Komproment en omsætning 15-20 millioner kroner i 2019 og hele 150 millioner kroner i 2022.
 
- Vi er i proces med at få patenteret vores produkter på det europæiske marked. Vores produkter er blevet vurderet og fundet egnet til patent i Danmark og i Europa. Nu er vi så gået videre for også at få en patentvurdering til USA og Eurasien. Så prisen kommer på et meget belejligt tidspunkt, da det er en blåstempling, som vi kan bruge ude i verden. Vi håber, at det vil sætte yderligere skub i eksporten af vores tag- og facadeløsninger, siger Niels Heidtmann, eksportdirektør og partner hos Komproment.
 

Fokus på bæredygtighed

Branchedirektør Thomas Uhd, Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri, er glad for den positive opmærksomhed, prisen giver den danske byggeindustri i Europa.

- Dansk byggeindustri er kendt i hele verden for høj kvalitet og bæredygtige, energirigtige løsninger. Komproment er et fornemt eksempel på netop det: Innovation, bæredygtighed og eksport. De er i den forstand et mønstereksempel, som andre byggevareproducenter kan lære af, siger Thomas Uhd.
SME Europe (Small and Medium Entrepreneurs of Europe) er en EU-organisation, der arbejder for at fremme lovgivningen i Europa, så den understøtter de små og mellemstore virksomheder, der er den økonomiske rygrad i de 28 medlemslande.
 
Se motivering for tildeling af prisen i den vedhæftede fil samt foto fra overrækkelsen. På billedet er det fra venstre mod højre: Kim Kristensten, Niels Heidtman og Jan Kristensen - de tre partnere og Bendt Bendtsen.

Kontaktinformation