Fremtidens facader har naturlige materialer og cirkulær bæredygtighed

Hos KOMPROMENT er man i fuld gang med at få cradle-to-cradle-certificeret skifer- tegl- og andre facadebeklædninger. Fremtiden byder på skærpede krav til bæredygtighed og fælles udvikling af løsninger – uden at der gives køb på kvalitet og god økonomi

Tekst af Tim Panduro


Landets store byer oplever et byggeboom i disse år. Især boligbyggerier forandrer byernes landskab, både når det handler om tæthed, højde og udseende. Nutidens og fremtidens facader adskiller sig nemlig stærkt fra det, vi så for få år siden.

 

- Sidste årti kan man kalde pladernes årti. Men i dag er det de naturlige materialer, der dominerer, siger salgsdirektør Kim Kristensen fra tag- og facadevirksomheden Komproment.

- Vi mærker en stor efterspørgsel på ægte tegl og naturskifer, og en interessant tendens er, at man lader facadebeklædningen løbe hen over tagene i stedet for at have en skarp adskillelse mellem tag og facade.


Cradle-to-cradle

Et er de synlige nyudviklinger på tag- og facadeområdet. Men bag, ja, facaderne, viser Komproment endnu større innovation.

- I januar fik vi vores første cradle-to-cradle-certificering, og inden sommerferien får vi flere certificeringer for vore skifersystemer, siger Kim Kristensen.

Certificeringen dokumenterer, at Komproments produkter er produceret miljøvenligt, at de ikke indeholder skadelige og farlige stoffer, og at de kan genanvendes, når de engang skal skiftes ud.

- Vi oplever et stigende krav fra bygherrer og arkitekter om, at vi skal leve op til principperne for cirkulær økonomi, og kommende bygningsreglementer vil uden tvivl kræve anvendelse af cradle-to-cradle-tankegangen. Men uden at pudse glorien må jeg sige, at omstillingen også giver en god følelse. Vore overvejelser gælder alle dele af virksomhedens drift, siger Kim Kristensen.



Stærkt samarbejde

Byggebranchen gennemgår store forandringer i disse år – på alle punkter. Og hos Komproment er man forberedt.

- Branchen står i et evolutionsmæssigt spring, hvor det handler om at dreje til den rigtige side. Bygherrer efterspørger løsninger med lang levetid, fornuftig økonomi og et helt særligt udtryk, og vi leverer gerne. Vi er blandt andet med i byggeudviklingsklynger sammen med arkitekter, bygherrer og ingeniører allerede inden projekter skal realiseres. Det giver de helt rigtige løsninger til de enkelte byggerier, og giver os gode erfaringer til vort videre arbejde, siger Kim Kristensen.



Kontaktinformation