Prisregn over bæredygtigt facade- og tagfirma


KOMPROMENT har vundet både Byggeriets Miljøpris og den europæiske SME Star Award inden for de seneste måneder

Tekst af Tim Panduro

Når medarbejderne hos tag-og facadevirksomheden KOMPROMENT i Svenstrup nær Aalborg i den nærmeste fremtid samler sig til firmafest, sker det under betegnelsen Gulddag. Festen skal nemlig markere, at virksomheden hele to gange inden for de seneste par måneder har vundet prestigefulde priser. I februar vandt den en SME Star Award – en fælleseuropæisk pris – i start-up-økonomien, og i marts modtog virksomheden så Byggeriets Miljøpris. Prisen blev overrakt ved en ceremoni på BYGGERI'18 af Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard den 13. marts.

Læs mere om Facader


I begrundelsen hedder det blandt andet, at
KOMPROMENT vinder prisen for sine bæredygtige og nyskabende tag- og facadesystemer. Løsningerne er Cradle to Cradle-certificerede på sølvniveau, og baserede på tegl og naturskifer. Det er muligt at integrere solcellepaneler direkte i tag- og facadeløsningerne. Virksomheden har indført begrebet "sort boks" i byggebranchen, hvilket betyder, at facaderne leveres med en boks til indbygning med alle de oplysninger, der på et senere tidspunkt vil gøre det muligt at recirkulere eller genopsætte komponenterne.

Salgsdirektør Kim Kristensen er selvsagt glad for de to hædersbevisninger.

- Det giver blod på tanden til det videre arbejde mod bæredygtighed. Det betyder, at selvtilliden får et skub i den rigtige retning, og at vi kan konkurrere med væsentligt større virksomheder, siger Kim Kristensen.

Læs mere om Tage


Priserne får ikke virksomheden til at ligge på den lade side.

- Vore næste skridt er at fortsætte udviklingen af
cradle-to-cradle-tankegangen, så vi også kan få certificeret andre produkter. Vi fortsætter også med at tænke bæredygtighed ind i alle elementer af vores virksomhed. Og så er vi på vej med flere nye, bæredygtige systemer, siger Kim Kristensen.





FAKTA:

Byggeriets Miljøpris gives til dokumenteret bæredygtige produkter eller løsninger, som opfylder et eller flere krav med hensyn til genanvendelse, reduktion af produktets miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse, eller som medvirker til et bedre indeklima eller arbejdsmiljø. KOMPROMENT har vundet prisen i konkurrence med 14 andre virksomheder, heriblandt Saint-Gobain Isover, H+H Danmark A/S og Velux Danmark A/S.

 

Kontaktinformation