Sort boks skal fremtidssikre cradle-to-cradle-byggeri

 

 

Komproment kommer til Building Green med flere nye produkter, en gave til fremtidens nedrivere – og en fornem nominering i bagagen.

 

Tekst af Tim Panduro

 

Cradle-to-cradle-tankegangen dominerer byggebranchen. Men et er at sørge for, at alle materialer kan genanvendes – et andet er at sikre, at fremtidens nedrivere har både tid, evne og lyst til at sørge for, at det sker.

Tag- og facadevirksomheden Komproment præsenterer på Building Green-messen sit bud på, hvordan man kan sikre, at cradle-to-cradle bliver andet end en hensigtserklæring.

- Vi har lavet en sort boks, der skal hænges bag facaden med oplysninger om, hvordan man genanvender tegl, hvor der er aluminium og så videre. Ud fra nutidens priser beregner vi også en scrapværdi, så nedriverne kan se, hvad det kan give, siger salgsdirektør i Komproment Kim Kristensen.

Læs mere om Bæredygtighed


Cradle-to-cradle-ideen "gennemsyrer" ifølge Kim Kristensen hele virksomheden. Når Building Green løber af stabelen, vil fire facadesystemer være certificerede – og to vil være undervejs.

- Det handler både om at gøre noget godt for de kommende generationer og om at følge en model, der giver god forretningsmæssig mening, siger Kim Kristensen.

- Cradle to cradle lægger udfordringer i forhold til, hvilke leverandører vi kan vælge. Det betyder, at vi hele tiden skal være innovative og holde os i bevægelse, men giver også en enkelthed i udviklingsarbejdet, fordi vore leverandører kender vore krav.



Nye produkter -og en fin nominering

Besøgende på Komproments stand vil kunne opleve et par nye produkter. Blandt andet SK1N:

 

- SK1N er rektangulære teglmoduler med en stærk stoflighed. Farveskalaen er helt ny, og især overfladenuancerne skiller sig ud. Et andet af vore nye teglprodukter er skabt til at blive planophængt i stedet for at være på klink. Det giver et helt andet udtryk på et byggeri, siger Kim Kristensen, der også glæder sig til at vise et skifersystem, der er skabt uden synlige ophæng.


- Vi har genemtænkt vores oprindelige system og gjort det billigere og lettere at montere. Den samlede kvadratmeterpris er så lav, at den også vil appellere til almene boligbyggerier, siger Kim Kristensen.

Salgsdirektøren er ikke den eneste, der synes at Komproment er innovative. Tidligere på året blev firmaet indstillet til en SME Star Award i kategorien "Start-up". Prisen uddeles hvert år i november til en lille eller mellemstor virksomhed af EU-organisationen SME EUROPE.

 

Kontaktinformation