<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Lysloesning foelger doegnrytmen og oeger velvaeret sundheden og effektiviteten
LEDVANCE

Annonce

Lysløsning følger døgnrytmen og øger velværet, sundheden og effektiviteten

Forskning viser, at optimerede lysforhold giver færre sygedage, sundere kollegaer og længere ansættelse. Alligevel er det kun 1 % af de totale omkostninger i en erhvervsbygning, der går til energi, som inkluderer alt inden for el, varme, vand osv.
 

Human Centric Lighting er belysning, der sætter mennesket i fokus og får lyset til at tilpasse sig mennesket, ikke omvendt. Den prisvindende belysningsløsning, LEDVANCE Biolux HCL-system, tilbyder nu Human Centric Lighting, der automatisk tilpasser den naturlige døgnrytme og samtidig er nem at installere.

 

Med de mørke årstider, vi har i Norden, og lange hverdage på kontoret ophold er vi i gennemsnit 90 % af tiden indendørs - og ofte med kunstigt lys tændt.

 

DØgnrytmeInden for HCL-belysning findes to typer effekter: Visuelle effekter og biologiske effekter, og når man fokuserer på disse to effekter samtidig, opstår Human Centric Lighting, der ikke kører efter en fast rytme hver dag, men helt automatisk tilpasser sig omgivelserne.Det betyder, at vi sjældent får mere end 500 lux i arbejdstiden (Hvis vi opholdt os udenfor, ville vi til sammenligning få mellem 10.000 og 100.000 lux), og det kan påvirke helbredet: Dårligt lys eller for lidt lys kan medføre træthed, hovedpine, sygdom og lavere produktivitet.

Men sådan behøver det ikke at være:


- Der findes efterhånden mange løsninger på markedet, men hvor andre systemer er omkostningstunge og oftest kræver ekstra styreledninger ved installation og en besværlig programmering, har vi skabt et produkt, som netop hjælper installatøren udenom dette, siger Dennis Dalgaard Gottlieb fra LEDVANCE om Biolux HCL-systemet, der tilbyder Human Centric Lighting (HCL), også kaldet døgnrytmelys.

Inden for HCL-belysning findes to typer effekter: Visuelle effekter og biologiske effekter, og når man fokuserer på disse to effekter samtidig, opstår Human Centric Lighting, der ikke kører efter en fast rytme hver dag, men helt automatisk tilpasser sig omgivelserne.

 

66919_LEDVANCE_HCL_graphSystemet styrer selv, hvornår på døgnet de forskellige lysindstillinger er optimale ud fra tidspunktet på dagen og den geografiske placeringEnkelt og let at gå til

Styreenheden er central for systemet, og én enhed kan styre op til 40 Biolux-armaturer og placeres i ethvert område, som ønskes styret. Enheden installeres direkte på en europadåse og kræver kun 230V.

Og så styrer systemet selv, hvornår på døgnet de forskellige lysindstillinger er optimale ud fra tidspunktet på dagen og den geografiske placering. Nogle gange er det fordelagtigt at kunne overstyre indstillingerne, for eksempel når der er pause i mødet, eller der lige er brug for at booste effektiviteten et par timer. Så gøres det let ved at dreje på styreenheden på væggen.

asset-14891998_Biolux_HCL_Zigbee_Composing_imageNår det er fordelagtigt at overstyre indstillingerne - for eksempel hvis der er brug for at booste effektiviteten et par timer - gøres det let ved at dreje på enheden på væggen.

 

Systemet styrer selv, hvornår på døgnet de forskellige lysindstillinger er optimale ud fra tidspunktet på dagen og den geografiske placering.


Tilmed indeholder styreenheden alle nødvendige algoritmer og intelligens, så man slipper helt for at programmere noget som helst selv:

- Vi har gjort det enkelt at vælge komponenter til systemet. Al intelligensen ligger nemlig i vores produkter, så det er enkelt og let at gå til, siger Dennis Dalgaard Gottlieb og tilføjer, at den nuværende produktlinje er specielt udviklet til kontormiljøer, mødelokaler, klasselokaler og sundhedssektoren.

Når det er fordelagtigt at overstyre indstillingerne - for eksempel hvis der er brug for at booste effektiviteten et par timer - gøres det let ved at dreje på enheden på væggen.

Tilpasser hver eneste dag året rundt

En særlig fordel ved løsningen er, at systemet kommunikerer trådløst via Zigbee 3.0-standarden, som gør udskiftningen til en leg. Kun 230V-forsyning af armaturerne er nødvendig.

 

21637_~1


- Når enhederne er forsynet med 230V, skal du blot koble den op via Biolux HCL-appen på din smartphone. Dette skal kun gøres en enkelt gang, hvorefter enheden har hentet geografisk lokation, tid og dato, så den kender solopgang og solnedgang året rundt, fortæller Dennis Dalgaard Gottlieb og uddyber:

- Det gør, at styreenheden nu vil tilpasse dagslyskurven hver eneste dag året rundt og netop sikre de minimum 10 timers dag og minimum 10 timers nat, som vi mennesker har behov for.

 

Læs mere i denne brochure eller se mere på hjemmesiden om LEDVANCE Biolux HCL-system. (https://www.ledvance.dk/professionel/produkter/lysstyringssystemer/biolux-human-centric-lighting-hcl-c7824)

Kontaktinformation
LEDVANCE A/S
Dybendalsvænget 3
2630 Taastrup, Denmark
Tlf:+45 43 39 90 00
Email:   d.andersen@ledvance.com