1603362684-obd-Billede1-ecolitecircle

LITE A/S lancerer nyt belysningsprodukt med fokus på bæredygtighed og DGNB-byggeri

Det nye indbygningsarmatur, ECOLITE CIRCLE, er LITE’s seneste produkt i den bæredygtige ECOLITE belysningsserie. Produktet bygger på god belysning til mennesker, og gør samtidig op med ”brug-og-smid-væk-kulturen”.

 

ECOLITE CIRCLE er blot ét af LITE’s bæredygtige belysningsprodukter i den bæredygtige ECOLITE-serie. Alle med samme vision om at skabe bæredygtige belysningsprodukter, der giver point ved DGNB-byggerier, og som danner ramme om god belysning i mange anvendelsesområder – herunder skoler, kontorer og i plejesektoren.

 

Om produktet

ECOLITE CIRCLE er et innovativt belysningsarmatur, der adskiller sig fra andre lignende armaturer på markedet i sin formgivning, måden hvorpå armaturet lyser samt i anvendelsesmuligheder.

 

Armaturet giver 100% indirekte lys, og har derved en lav blændingsfaktor. Derudover kan ECOLITE CIRCLE integreres med forskellige former for dæmp, heriblandt dagslysstyring.

 

Det smarte armatur er som standard et indbygningsarmatur, men kan med elegant tilbehør både monteres som påbygningsarmatur og pendel.

 

Billede2-ecolitecircle

 

Læs også: LITE A/S: Rivende udvikling og dansk designede belysningsprodukter

 

Dansk design i tæt samarbejde

ECOLITE CIRCLE er skabt gennem et stærkt samarbejde med Pilgaard Design Studio fra Aalborg, som har designet armaturet med afsæt i LITE’s innovative måde at tænke bæredygtig belysning. Esben Pilgaard Jørgensen, fra Pilgaard Design Studio fortæller:

 

- Jeg er stolt over, at jeg som designer kan bidrage til den grønne omstilling og det gode indeklima. Der især er parametre, som LITE A/S er frontløber på at bidrage til. Jeg har designet, og i samarbejde med LITE har vi udviklet et armatur, som ikke kun er innovativt på den indirekte belysning, men også innovativt i måden den monteres på, og derved kan anvendes i flere forskellige settings.

 

Billede31-ecolitecircle

 

ECOLITE og DGNB-byggeri

Til trods for, at sløret kun lige er løftet for ECOLITE CIRCLE, er produktet allerede inkluderet i sit første store DGNB-byggeri – nemlig Vrå Skole & Børnehus. Et stort byggeri i Hjørring Kommune, som er tegnet af AART Architects. Byggeriet bliver DGNB-guld certificeret, og hertil bidrager ECOLITE CIRCLE på flere parametre, bl.a. gennem indirekte belysning og lav blænding, som derfor bidrager til det gode indeklima.

 

Derudover er ECOLITE CIRCLE et modulopbygget armatur, og er udarbejdet af genanvendelige materialer. Produktet kan på enkelt vis adskilles og opgraderes uden brug af værktøj, for at give armaturet en lang levetid, og dermed sikre det cirkulære kredsløb.