NIGHTLITE copy

Tryg og trafiksikker belysning

 

Det er alfa omega med god belysning i det offentlige rum, så vi mennesker kan færdes i byen og benytte os af dens områder og tilbud efter mørkets frembrud.  

 

Netop nu er man i Aalborg kommune ved at få installeret gadelampen NIGHTLITE i Nørresundby og Vestbjerg. Den nye bæredygtige belysning er med til at sikre de offentlige veje, så det er muligt at bevæge sig trygt og trafiksikkert rundt. Med den rette belysning kan fremkommeligheden forbedres, trafikuheld undgås og kødannelser begrænses. På nogle strækninger blander cyklister og de gående sig med den kørende trafik, og her er det særligt vigtig at alle elementer er synlige, så alle kan færdes trygt og sikkert. 

Nightlite-NørresundbyNIGHTLITE Nørresundby

Lokalt dansk design 

 

Lysmaster og -armaturer er en integreret del af byen såvel som bygninger, belægninger, beplantning, bænke og andet inventar. Derfor bør der fortsat være fokus på design heraf. NIGHTLITE er designet og udviklet i samarbejde med Esben fra Pilgaard Design Studio, en lokal designer med erfaring indenfor møbel- og industrielt design. Om NIGHTLITE siger Esben: 

 

”NIGHTLITE er udviklet med ønsket om at skabe et nyt designklassisk gadelysarmatur, som let falder ind i omgivelserne, og samtidig udmærker sig ved sin enkle tidløse form.” 

 

Se andre projekter fra Pilgaard Design Studio her 

NIGHTLITE boligområdeNIGHTLITE boligområde

 

 

Opgør med ”brug og smid væk-kulturen” 

 

NIGHTLITE er 100% modulopbygget og kan derfor opgraderes i takt med den teknologiske udvikling. Det er et krav at byudviklingen i Aalborg kommune, at produktet understøtter ét eller flere af FN’s 17 verdensmål og med et armatur, der er opbygget i moduler og som let kan genanvendes, sikres dette gennem den cirkulære tankegang. 

 

Læs om LITEs CSR-politik her 

 

NIGHTLITE er desuden udviklet med en patenteret og enkelt monteringsmetode. Hvad enten det er monteret på en lodret eller vandret mast beholdes formudtrykket af armaturet. Ligeledes passer armaturet på en variation af mastetyper, der gør det særligt nemt at integrere på eksisterende master.  

 

Al vejbelysning fra LITE er alle med den nyeste teknologi indenfor dæmp og alle armaturerne kan indstilles til natsænkning, hvor armaturerne dæmper ned til 50% i tidsrummet kl. 22.00-06.00. Dette sikrer besparelse på energiforbruget, såvel som en mindskelse af lysforureningen på tidspunkter og/eller i områder, hvor der ikke er behov for fuld belysning i nattetimerne. 

 

Er du interesseret i at høre mere om NIGHTLITE eller anden udendørs belysning, så kan du kontakte LITE her